Please use this identifier to cite or link to this item: https://doi.org/10.25143/socr.02.2015.2
Title: Socrates. Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes elektroniskais juridisko zinātnisko rakstu žurnāls. 2015, 2 (2)
Other Titles: Socrates. Rīga Stradiņš University Faculty of Law Electronic Scientific Journal of Law. 2015, 2 (2)
Authors: Rīgas Stradiņa universitāte, Juridiskā fakultāte / Rīga Stradiņš University, Faculty of Law
Keywords: Socrates 2015, 2 (2);Pilnais krājums;Full Issue
Issue Date: 2015
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte / Rīga Stradiņš University
Citation: Socrates: Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes elektroniskais juridisko zinātnisko rakstu žurnāls. A. Vilka red. Rīga, RSU, 2015, Nr. 2 (2). 103 lpp.
Abstract: Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte ir sagatavojusi otro juridiskā elektroniskā žurnāla “Socrates” numuru. Tas veltīts aktuālām politiskās, sociālās un tiesiskās drošības problēmām. 2015. gada 23. aprīlī RSU Juridiskā fakultāte organizēja Starptautisko konferenci, kas bija veltīta šo problēmu vispusīgai analīzei. Pašreiz ir pieaugusi starptautiskā spriedze; palielinās reģionālo konfliktu skaits, eskalējas terorisms un vardarbība, tāpēc pastiprinās iedzīvotāju nedrošība sociālajā jomā, pieaug legālā un nelegālā migrācija, cilvēku tirdzniecība, samazinās iedzīvotāju reālie ienākumi, un palielinās izdevumi; gan globālajā, gan reģionālajā līmenī pastiprinās ekstrēmisma un terorisma draudi, kā arī pieaug kriminālo apdraudējumu riski, – tas viss liek apzināt drošības nostiprināšanas iespējas. Tāpēc palielinās vajadzība ne tikai novērot un izzināt šos procesus, bet arī informēt par tiem sabiedrību – gan interesentus, studentus, akadēmisko personālu, gan speciālistus, kas strādā drošības nostiprināšanas nozarē. Juridiskajā elektroniskajā žurnālā “Socrates” ir ietverti materiāli par šādu problēmu loku: • pašreizējais politisko, sociālo, tiesisko (kriminālo) apdraudējumu stāvoklis un tendences; • politisko, sociālo, tiesisko, to skaitā kriminālo, apdraudējumu veidi un formas; • būtiskākie drošības apdraudējumu faktori; • drošības nostiprināšanas sistēmas pašreizējais stāvoklis un būtiskākās problēmas – tiesiskās regulācijas, institucionālā un resursu nodrošinājuma aspekti; • nacionālās un globālās drošības garantēšanas perspektīvie attīstības virzieni. Žurnālā ietvertie raksti, daži pētījumu rezultāti, var tikt uztverti un vērtēti nevienprātīgi, tie, iespējams, izraisīs diskusijas, komentārus un viedokļu apmaiņu. Rakstu autori ir centušies savās publikācijās pievērst uzmanību inovatīviem un atšķirīgi traktējamiem dažādiem drošības problēmu aspektiem. Elektroniskais juridisko zinātņu izdevums paredz arī atgriezenisko saiti, elektroniskajā vidē veicinot diskusijas par ievietotajām publikācijām. Komentārus var izteikt uzreiz pēc rakstu publicēšanas, argumentējot un pamatojot attieksmi pret materiālu. Visi redkolēģijā iesniegtie raksti tiek anonīmi recenzēti un rediģēti. Par publikāciju saturu un zinātniskumu atbild to autori.
DOI: https://doi.org/10.25143/socr.02.2015.2
ISSN: 2256-0548
License URI: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
Appears in Collections:Socrates. 2015, 2 (2)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15-176_Socrates_2_2015_.pdf2.18 MBAdobe PDFView/Openopen_acces_unlocked


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons