Title: Jauniešu zināšanas par kontraktcepcijas līdzekļiem un to lietošanu.
Other Titles: Young people's knowledge about contraceptives and their use.
Authors: Valentīna Beļavska
Digna Baikova
Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte
Faculty of Public Health and Social Welfare
Keywords: Atslēgas vārdi: vecuma grupa 18-25 gadi;jauniešu zināšanas;kontracepcija;metodes.;Keywords: age group 18-25 years;youth knowledge;contraception;methods.
Issue Date: 2022
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: ANOTĀCIJA Darbā ir trīs daļas. Pirmajā daļā tika analizēti veiktie pētījumi par Kontracepciju un to lietošanu. Otrajā daļā tika analizēta informācija par Jauniešu zināšanām par kontracepciju un to lietošanu. Trešajā daļā tika veikts pētījums un analizēti iegūtie rezultāti. Darba mērķis: Noskaidrot jauniešu zināšanas par kontrakcepcijas līdzekļiem un to lietošanu. Secinājums: Respondenti vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem Pie dzimumpartneru maiņas, galvenokārt lieto, prezervatīvu vai avārijas kontracepcijas tabletes. Bakalaura darbs sastāv no: 43 lpp., 10 attēliem, 5 tabulām, 52 izmantota informācijas avota latviešu un ārzemju valodās, un 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi: vecuma grupa 18-25 gadi, jauniešu zināšanas, kontracepcija, metodes.
ABSTRACT The work has three parts. The first part analyzed the research on contraception and its use. The second part analyzed information about young people's knowledge about contraception and its use. In the third part, a study was conducted and the results obtained were analyzed. Aim of the work: To find out the knowledge of young people about contraceptives and their use. Conclusion: Respondents in the age group of 18 to 25 years When changing sex partners, condoms or emergency contraceptive pills are mainly used. The bachelor's thesis consists of: 43 pages, 10 figures, 5 tables, 52 used information sources in Latvian and foreign languages, and 3 appendices. Keywords: age group 18-25 years, youth knowledge, contraception, methods.
ANOTĀCIJA Darbā ir trīs daļas. Pirmajā daļā tika analizēti veiktie pētījumi par Kontracepciju un to lietošanu. Otrajā daļā tika analizēta informācija par Jauniešu zināšanām par kontracepciju un to lietošanu. Trešajā daļā tika veikts pētījums un analizēti iegūtie rezultāti. Darba mērķis: Noskaidrot jauniešu zināšanas par kontrakcepcijas līdzekļiem un to lietošanu. Secinājums: Respondenti vecuma grupā no 18 līdz 25 gadiem Pie dzimumpartneru maiņas, galvenokārt lieto, prezervatīvu vai avārijas kontracepcijas tabletes. Bakalaura darbs sastāv no: 43 lpp., 10 attēliem, 5 tabulām, 52 izmantota informācijas avota latviešu un ārzemju valodās, un 3 pielikumiem. Atslēgas vārdi: vecuma grupa 18-25 gadi, jauniešu zināšanas, kontracepcija, metodes.
Description: Māszinības
Nursing Studies
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Bakalaura darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.