Title: Sērošana sociālajos medijos: tīmekļa vietnes un multimediāla satura izveidošana.
Other Titles: Grieving on social media: creation of a webpage and multimedial content.
Authors: Ilva Skulte
Veronika Semjonova
Komunikācijas fakultāte
Faculty of Communications
Keywords: Sērošana;sociālie mediji;tīmekļa vietne;videoformāta intervija;raidieraksts;emuārs;pēcnāves dati;digitālais mantojums.;Grieving;social media;webpage;video interview;podcast;blog;post-mortem data;digital legacy.
Issue Date: 2022
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Darba mērķis ir izveidot tīmekļa vietni un publicēt tajā kvalitatīvu multimediālo materiālu par sērošanu sociālajos medijos. Projekta sākumā tika apskatīta literatūra par indivīda pēcnāves datu veidošanu un to izmantošanu. Tostarp, tika apskatīti pētījumi par sērošanu sociālajos medijos un saišu turpinājuma teorija, kas paskaidro sērošanas procesa nepieciešamību indivīdam. Tīmekļa lapas veidošanai tika analizēti labās prakses piemēri: tīmekļa vietnes sērošanai, tīmekļa vietne ar multimediālo saturu, videoformāta intervijas, minimālisma emuāru. Ka arī tika apskatīta literatūra par lietotājam-draudzīga tīmekļa lapas izklāsta veidošanu. Pirms projekta realizēšanas tika definēta mērķauditorija un tās mediju lietošanas paradumi. Rezultātā tika izveidota tīmekļa vietne, kurā ir publicēta videoformāta intervijas un raidieraksts ar indivīdu pieredzes stāstiem, saistītiem ar sērošanu sociālajos medijos. Ka arī ir publicēts emuārs ar komentēšanas funkciju, kas darbojas, ka platforma līdzdalības kultūras veicināšanai. Gan tīmekļa vietnē, gan publicēta materiāla ir ievērots vienots vizuālais stils.
This bachelor thesis was developed to create a webpage and to publish qualitative multimedia material about grieving on social media. In the beginning of the project, a literature analysis was made. The analysis included information about use and creation of a digital legacy, grieving on social media and the continuing bonds theory, which explains the necessity of grieving. To develop a webpage a good practice analysis was made. Webpages for grieving, webpages with multimedia material, video interviews and blogs about minimalism were analysed. As well, literature about development of a user-friendly interface was analysed. Before a project realisation target audience and its media usage preferences was defined. As a result, a webpage was developed, a video interview, podcast and a blog were posted on it. The blog is acting as a platform for a participation culture development. United visual style was used in the website and in all published material.
Description: Multimediju komunikācija
Multimedia Communication
Informācijas un komunikācijas zinātnes
Information and Communication Sciences
Appears in Collections:Bakalaura darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.