Title: Vakcinācijas atspoguļojums ziņu portālā Delfi laika posmā no 2021. līdz 2022.gadam.
Other Titles: Vaccination coverage on the new portal “Delfi” in the period from 2021 to 2022.
Authors: Sergejs Kruks
Katrīna Pabērza
Komunikācijas fakultāte
Faculty of Communications
Keywords: Atslēgas vārdi: vakcinācija;pandēmija;dienaskārtība;veselības komunikācija;mediju ietekme uz sabiedrību;ziņu portāls Delfi.lv.;Keywords: vaccination;pandemic;agenda;health communication;media impact on society;news portal Delfi.lv.
Issue Date: 2022
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bakalaura darbā “Vakcinācijas atspoguļojums ziņu portālā Delfi.lv laika posmā no 2021. līdz 2022. gadam” tiek apskatīts kā viens no vadošajiem ziņu portāliem Latvijā, kas savās publikācijās atspoguļo vienu no šobrīd aktuālākajiem tematiem – vakcināciju pret Covid-19. Diskusijas par vakcināciju un tās nepieciešamību ir sadalījušas sabiedrību divu pretēju uzskatu paudējos, kuri iestājas par vai pret vakcināciju. Šī darba mērķis ir apskatīt un izvērtēt, kāds ir vakcinācijas atspoguļojums ziņu portālā Delfi.lv un kāda ir šī ziņu portāla nostāja un avotu paustā attieksme par vakcināciju. Lai sasniegtu darba mērķi, tika izvirzīti vairāki uzdevumi, un pētījuma veikšanai tika izmantota kvantitatīvās kontentanalīzes metode. Lai veiksmīgāk apkopotu datus par pētāmajām publikācijām, tika izveidota teorētiskā bāze par mediju ietekmi uz sabiedrību, mediju funkcijām un mediju auditoriju, kā arī tika izpētīta veselības komunikācija un mediju dienaskārtības teorija. Apkopojot rezultātus un pamatojoties uz teorētisko bāzi, tika veikti secinājumi. Darba teorētiskajā daļā uzsvars tika likts uz veselības komunikāciju medijos un medija dienaskārtības noteikšanas teoriju. Ar kvantitatīvās kontentanalīzes metodes palīdzību, pētījuma gaitā tika atlasīta katra ceturtā Delfi.lv publikācija par vakcināciju, dati tika apkopti, tika izdarīti secinājumi par vakcinācijas atspoguļojumu un tika iegūta atbilde uz bakalaura darba pētniecības jautājumu. Publikācijas tika analizētas, balstoties uz dienaskārtības teoriju, veselības komunikācijas teoriju un mediju ietekmi uz sabiedrību, un rezultātā tika izdarīti secinājumi par ziņu portāla Delfi.lv dienaskārtības noteikšanu un veselības komunikāciju šajā medijā, un galvenokārt tika pētīts, kāda ir medija nostāja un avotu attieksme par vakcināciju pret Covid-19, kā arī tika izvērtēts publikāciju saturs un tā kvalitāte.
The bachelor's work “Vaccination coverage on the news portal Delfi.lv from 2021 to 2022” aims to explore how does the news portal Delfi.lv which is considered one of the leading news portals in Latvia covers one of the most current topics – vaccination against Covid-19. Discussions about vaccination and the need for it have divided the public into two opposing opinions about vaccinations. The purpose of this work is to look at and evaluate the coverage of vaccination on the news portal Delfi.lv and the position of this news portal and the attitude of the sources about vaccination. In order to achieve the goal of the work, several tasks have been set: the method of quantitative content analysis was used for better collection of data on the research publications, the theoretical basis of media impact on society, media functions and media audience was created, as well as health communication and media agenda theory, and conclusions were drawn accordingly on the basis of the theoretical basis. In the theoretical part of the work, emphasis was placed on health communication in the media and the theory of setting the media agenda. Using the method of quantitative content analysis, in the course of the research every fourth Delfi.lv publication on vaccination was selected, data was collected, conclusions were made about the coverage of vaccination and the answer to the research question was obtained. The publications were analyzed based on the theory of the agenda, the theory of health communication and the impact of the media on society, and in result conclusions were made about the agenda of the news portal Delfi.lv, health communication in this media, and mainly the media's position and sources on vaccination against Covid-19, and evaluates the content and quality of the publications.
Description: Multimediju komunikācija
Multimedia Communication
Informācijas un komunikācijas zinātnes
Information and Communication Sciences
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BD_kodēšanas_izlase.docxNoslēguma darba pielikums19.47 kBUnknownView/Open    Request a copyopen_acces_locked
Bakalaura darbs, publikāciju apkopojums.xlsxNoslēguma darba pielikums59.75 kBUnknownView/Open    Request a copyopen_acces_locked
Komunikacijas_fakultate_MK_2022_Katrina_Paberza_043024.pdfBakalaura darbs1.04 MBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.