Title: Izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas krimināltiesiskais raksturojums
Other Titles: Criminal law characterization of tax evasion and payment of similar payments
Authors: Jānis Baumanis
Andrejs Mihaiļuks
Juridiskā fakultāte
Faculty of Law
Keywords: Izvairīšanās no nodokļiem;izvairīšanās no nodokļiem un krāpšana;izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas krimināltiesiskais raksturojums.;Criminal nature of tax evasion;avoidance and fraud;tax evasion and similar charges.
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bakalaura darba ietvaros darba autors izstrādā darbu „Izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas krimināltiesiskais raksturojums”. Šī tēma ir aktuāla, jo dēļ nesamaksātiem nodokļiem un nodevām, cieš gan valsts, gan sabiedrība. Pēc pieejamiem statistiskiem datiem secināms, ka izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksa bieži sastopama Latvijā. Darba mērķis izpētot izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas krimināltiesisko aspektus un konstatējot krimināltiesiskā rakstura problēmas saistībā ar kvalifikāciju, piedāvāt konstatēto problēmu risinājumus. Darba autors konstatēja izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas kvalificēšanas problēmas un noformulēja priekšlikumus kā risināt darbā minētas problēmas. Darba kopējais lappušu skaits ir 61 lpp., tika izmantots 41 bibliogrāfiskie avots.
Within the framework of the bachelor's thesis, the author of the thesis develops the work "Criminal law characterization of tax evasion and payment of similar payments". This topic is topical, because both the state and society suffer due to unpaid taxes and fees. According to the available statistical data, it can be concluded that tax evasion and payment of similar payments are often found in Latvia. The aim of the work is to study the criminal law aspects of tax evasion and the payment of similar payments and to identify solutions to the identified problems by identifying problems of a criminal law nature related to qualifications. The author of the dissertation identified the problems of qualification of tax evasion and payment of similar payments and formulated proposals on how to solve the problems mentioned in the dissertation. The total number of pages of the work is 61 pages, 41 bibliographical sources were used.
Description: Tiesību zinātne
Law Science
Tiesību zinātne
Law Science
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.