Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSanta Bormane-
dc.contributor.authorGerda Anna Grūtupa-
dc.contributor.otherSociālo zinātņu fakultātelv-LV
dc.contributor.otherFaculty of Social Sciencesen-UK
dc.date.accessioned2024-07-15T21:19:46Z-
dc.date.available2024-07-15T21:19:46Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://dspace.rsu.lv/jspui/handle/123456789/15992-
dc.descriptionStarptautiskais bizness un ilgtspējīga ekonomikalv-LV
dc.descriptionInternational Business and Sustainable Economyen-UK
dc.descriptionVadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldībalv-LV
dc.descriptionManagement, Administration and Real Estate Managementen-UK
dc.description.abstractBakalaura darbs: Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības iniciatīvu ieviešanas iespējas Pica “LuLū”. Darba autore: Gerda Anna Grūtupa, darba vadītāja: Santa Bormane Dr. Oec., Docente. 2024. Bakalaura darba apjoms ir 57 lappuses (neskaitot pielikumus). Bakalaura darba struktūra ir no ievada, trīs daļām, secinājumiem, priekšlikumu daļas un izmantotās informācijas avoti. Bakalaura darbs satur 2 tabulas, 4 attēlus, 2 pielikumus uz 44 izmantotās literatūras un informācijas avotus. Pētījuma aktualitāte: Arvien vairāk uzņēmumu un organizāciju saskaras ar prasību pēc ilgtspējīgām iniciatīvām un risinājumiem, lai mazinātu vides ietekmi un veicinātu sabiedrības labklājību. Šajā kontekstā šāda pētījuma rezultāti un apkopojums ir ārkārtīgi aktuāls un nozīmīgs, sniedzot iespēju izprast un analizēt ilgtspējīgas uzņēmējdarbības galvenos aspektus un prakses. Pētījuma mērķis: Balstoties uz zinātniskās literatūras analīzi par ilgtspējīgu uzņēmējdarbību un empīrisko pētījumu, izstrādāt ieteikumus Pica “LuLū” ilgtspējīgas uzņēmējdarbības iniciatīvu ieviešanai. Pētījuma metodes: Monogrāfiskā metode tika izmantota, lai veiktu zinātniskās literatūras izpēti par ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, t.sk galvenajiem principiem ilgtspējīgā uzņēmējdarbībā. Dokumentu analīzes metode tika izmantota, lai noteiktu galvenās normas un noteikumus, kas regulē ilgtspējīgu uzņēmējdarbību Eiropas Savienībā un Latvijā. Sekundāro datu analīze tika izmantota, lai izpildītu identificētu tendences un rādītājus, kas atspoguļo Pica "LuLū" darbību, lai veiktu uzņēmuma raksturojumu. Kvantitatīvā pētījuma metode tika izmantota, lai veiktu aptauju ar pārtikas aprites patērētājiem par Pica “LuLū” ilgtspējīgas uzņēmējdarbības iniciatīvām. Loģiski-konstruktīvā metode tika izmantota darba, lai izvirzītu secinājumus, kā arī priekšlikumus, balstoties uz teorētisko materiālu un empīrisko pētījumu. Pētījuma rezultāts: Lai Pica “LuLū” sasniegtu savus ilgtspējas mērķus, ir jāveic padziļinātas apmācības Pica “LuLū” darbiniekiem par ilgtspējas procesiem t.sk. enerģijas taupīšana, atkritumu šķirošana, sagatavoto ēdienu atkārtota pārbaude, kas norisinās Pica “LuLū” uzņēmējdarbībā, jāizstrādā reklāmas plāns, kas parāda sabiedrībai, ka Pica “LuLū” piekopj ilgtspējas praksi ikdienā un iegūst sabiedrības uzticamību un jāpāriet uz zaļās enerģijas patēriņu piegādes transportam. Balstoties uz pētījuma rezultātiem, tika izstrādāti 13 secinājumi un 7 priekšlikumi Pica “LuLū” ilgtspējas iniciatīvu izstrādei.lv-LV
dc.description.abstractBachelor's Thesis: Pizza "LuLū" sustainable business initiative opportunities. Author: Gerda Anna Grūtupa, Supervisor: Santa Bormane Dr. Oec., Docent. 2024. Bachelor's Thesis consists of 57 pages (not including appendices). The bachelor's thesis consists of 3 main parts, conclusions, part of proposals and part of used information. The bachelor thesis contains 2 tables, 4 images, 2 appendices to 44 used literature and information sources. Research relevance: More companies and organizations face the demand for sustainable initiatives and solutions to reduce environmental impact and promote public well-being. In this context, the results and summary of such a study are extremely relevant and significant, providing an opportunity to understand and analyze the main aspects and practices of sustainable business. Research goal: Based on the analysis of scientific literature on sustainable business and empirical research, to develop recommendations for the implementation of sustainable business initiatives of Pizza "LuLū". Research methods: The monographic method was used to research the scientific literature on sustainable business, including the main principles of sustainable business. The document analysis method was used to determine the main norms and rules governing sustainable business in the European Union and Latvia. Secondary data analysis will be used to perform identified trends and indicators that reflect the performance of Pizza "LuLū" to perform company characterization. A quantitative research method was used to survey food chain consumers about the sustainable business initiatives of Pizza "LuLū". The logical-constructive method was used in the work to put forward conclusions, as well as proposals, based on theoretical material and empirical research. Research result: In order for Pizza "LuLū" to achieve its sustainability goals, it is necessary to conduct in-depth training for employees of Pizza "LuLū" on sustainability processes, incl. energy saving, waste sorting, re-inspection of prepared food, which will take place in Pizza "LuLū" business, and an advertising plan must be developed to show the public that Pizza "LuLū" practices sustainability practices on a daily basis and gain public trust. Based on the results of the study, 13 conclusions and 7 proposals were developed for the development of sustainability initiatives of Pizza "LuLū".en-UK
dc.language.isolv-LV-
dc.publisherRīgas Stradiņa universitātelv-LV
dc.publisherRīga Stradiņš Universityen-UK
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.subjectAtslēgas vārdi: Ilgtspējīgs uzņēmumslv-LV
dc.subjectilgtspējīgas iniciatīvaslv-LV
dc.subjectilgtspējīga uzņēmējdarbība.lv-LV
dc.subjectKey words: Sustainable companyen-UK
dc.subjectsustainable initiativesen-UK
dc.subjectsustainable entrepreneurship.en-UK
dc.titleIlgtspējīgas uzņēmējdarbības iniciatīvu ieviešanas iespējas Pica “LuLū”lv-LV
dc.title.alternativePizza “LuLu” sustainable business initiative opportunitiesen-UK
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen-UK
Appears in Collections:Bakalaura darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.