Title: Pacientu apmierinātība ar māsas aprūpi stacionārā
Other Titles: Patient satisfaction with nursing care in stationary
Authors: Olga Juhņeviča
Simona Beļkeviča
Veselības un sporta zinātņu fakultāte
Faculty of Health and Sports Sciences
Keywords: Atslēgvārdi: Pacientu apmierinātība;māsas aprūpe;dzimumu atšķirības;veselības aprūpes kvalitāte.;Keywords: Patient satisfaction;nursing care;gender differences;healthcare quality.
Issue Date: 2024
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bakalaura darba tēma ir “Pacientu apmierinātība ar māsas aprūpi stacionārā”. Pētījuma mērķis ir novērtēt pacientu apmierinātību ar māsas aprūpi stacionārā. Bakalaura darba apjoms: Darbs sastāv no 35 lapaspusēm, kas sniedz visaptverošu izpēti par pacientu apmierinātību un māsas aprūpi . Šajā bakalaura darbā tiek izpētīta pacientu apmierinātība ar māsas sniegto aprūpi stacionārā, analizējot atšķirības starp vīriešu un sieviešu pacientu grupām. Pētījums tika veikts, izmantojot jauktu metožu pieeju, tostarp klātienes aptaujas, lai saprastu, kā dzimumu atšķirības ietekmē apmierinātību ar māsas aprūpi. Rezultāti parāda, ka apmierinātība var atšķirties atkarībā no pacienta dzimuma, kas liecina par vajadzību pielāgot aprūpi atbilstoši pacientu individuālajām vajadzībām un uztverei. Darbā tiek apskatīti arī teorētiskie aspekti un prakses ieteikumi, kā uzlabot pacientu apmierinātību, veicinot efektīvāku komunikāciju un pacientu līdzdalību aprūpes procesā. Pētījumā izmantotas 22 zinātniskās publikācijas, kas palīdzēja veidot teorētisko pamatu un atbalstīt pētījuma rezultātus.
The topic of the bachelor's thesis is "Patient Satisfaction with Nursing Care in Inpatient Settings." The purpose of the research is to assess patient satisfaction with nursing care in a hospital setting. The thesis spans 35 pages, providing a comprehensive study of patient satisfaction and nursing care. This bachelor's thesis explores patient satisfaction with nursing care provided in inpatient settings, analyzing the differences between male and female patient groups. The study was conducted using a mixed-methods approach, including face-to-face surveys, to understand how gender differences affect satisfaction with nursing care. The results indicate that satisfaction may vary depending on the patient's gender, highlighting the need to tailor care according to individual patient needs and perceptions. The thesis also reviews theoretical aspects and practice recommendations for improving patient satisfaction by promoting more effective communication and patient involvement in the care process. The study utilized 22 scientific publications to help establish the theoretical foundation and support the research findings.
Description: Māszinības
Nursing Studies
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1. pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums125.61 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
2. pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums196.52 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
Veselibas_un_sporta_zinatnu_fakultate_MZF_2024_Simona_Belkevica_057898.pdfBakalaura darbs560.49 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
3. pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums114.45 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.