Title: Kratīšanas, kā izmeklēšanas darbības, tiesiskie un takstiskie aspekti
Other Titles: Legal and tactical aspects of investigation activitie - search
Authors: Jānis Ievītis
Kristīne Rutka
Juridiskā fakultāte
Faculty of Law
Keywords: Izmeklēšanas darbība;kratīšana;tiesiskie aspekti;taktiskie aspekti;Investigation activitie;search;legal aspects;tactical aspects
Issue Date: 2020
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bakalaura darba tēma ir “Kratīšanas, kā izmeklēšanas darbības, tiesiskie un taktiskie aspekti”. Šī tēma ir aktuāla, jo kratīšana vistiešāk aizskar personas privātās dzīves un īpašuma tiesības. Šīs izmeklēšanas darbības laikā ir jāievēro normatīvais regulējums, lai netiktu pārkāptas personas tiesības. Arī taktikas izvēlei ir liela un būtiska loma, lai kratīšana sasniegtu vēlamo mērķi – atrastu un izņemtu izmeklēšanai būtiskus priekšmetus, kam var būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā. Darba mērķis ir, izpētot kratīšanas veikšanas tiesisko regulējumu un taktikas izvēli, apkopot secinājumus un ieteikt priekšlikumus tiesiskā regulējuma pilnveidošanai, kā arī taktikas pilnveidošanai. Pētījuma galvenie rezultāti liecina, ka kratīšanas tiesiskais regulējums ir ieviests un laika gaitā tiek veikti dažādi grozījumi, taču praksē arvien parādās dažādas problēmas, kas apgrūtina kratīšanas veikšanu, līdz ar to ir iespējams ieviest grozījumus tā pilnveidošanai.
The topic of the bachelor's thesis is "Legal and tactical aspects investigatigation activitie - search". This topic is relevant because the search directly violates a person's privacy and property rights. During the investigation activities, the regulatory framework must be observed so that the rights of the person are not violated. The choice of tactics also plays a major and important role to achieve the desired goal – find and remove items that are relevant to the investigation, which may have probative value. The aim of the work is to study the legal regulation and choice of tactics for searches, to summarize conclusions and recommend proposals for the improvement of the legal framework, as well as for the improvement of tactics. The main results of the study show that the legal framework for searches has been introduced and various amendments are being made over time, but in practice various problems are emerging that make it difficult to conduct, so it is possible to introduce amendments to improve it.
Description: Tiesību zinātne
Law Science
Tiesību zinātne
Law Science
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.