Title: Administratīvā atbildības nepieciešamība par pārkāpumiem prostitūcijas ierobežošanas jomā
Other Titles: ...
Authors: Aleksandrs Matvejevs
Kristaps Sruogjus
Juridiskā fakultāte
Faculty of Law
Keywords: Atslēgas vārdi: prostitūcijas ierobežošana;prostitūcijas jēdziens;prostitūta;seksuālās darbības;seksuālie pakalpojumi;administratīvā atbildība;administratīvais pārkāpums.;Key words: restriction of prostitution;concept of prostitution;prostitute;sexual activities;sexual services;administrative responsibility;administrative violation.
Issue Date: 2024
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Autors pētījuma ietvaros analizē administratīvās atbildības un prostitūcijas jēdzienu, kā arī administratīvās atbildības nepieciešamību prostitūcijas ierobežošanas jomā. Prostitūcijas termins tiek izmantots dažādos normatīvajos aktos, taču precīzs skaidrojums šim terminam nav. Pētījuma jautājums ir aktuāls tādēļ, ka prostitūcija ir cieši saistīta ar cilvēku tirdzniecību un citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas ir vērsti pret tikumību un dzimumneaizskaramību. Ar administratīvās atbildības piemērošanu pret prostitūcijas ierobežošanas pārkāpumiem ir iespējams atklāt vai novērst noziedzīgus nodarījumus, tādējādi ir arī iespējams aizsargāt tiesības personām, kuras iesaistītas prostitūcijā. Pētījumā tiek analizēts tiesiskais regulējums nacionālās un Eiropas tiesību normās, kas attiecas uz prostitūcijas ierobežošanu vai aizliegšanu. Pēc autora domām, ir nepieciešams regulējums Latvijas Republikā, kas noteiktu prostitūcijas ierobežojumus. Pētījuma rezultātā izdarītie svarīgākie secinājumi: Darba rakstīšanas laikā nav paredzēta administratīvā atbildība par prostitūcijas ierobežojumu pārkāpumiem. Prostitūcijas jēdziens nav detalizēti skaidrots, taču, atbilstoši 2008.gada 22.janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr.32 “Prostitūcijas ierobežošanas noteikumos” pirmajam punktam, prostitūcija ir seksuālo pakalpojumu sniegšana par maksu, taču nav minēts, kas ir seksuālie pakalpojumi. Nepieciešams normatīvais akts, kas noteiktu administratīvo atbildību par pārkāpumiem prostitūcijas ierobežošanas jomā. Nepieciešams apkopot un analizēt pastāvošos normatīvos aktus, kas saistīti ar prostitūcijas ierobežošanu, lai konstatētu, vai nav nepilnības un pretrunas normatīvajos aktos. Atslēgas vārdi: prostitūcijas ierobežošana, prostitūcijas jēdziens, prostitūta, seksuālās darbības, seksuālie pakalpojumi, administratīvā atbildība, administratīvais pārkāpums. Darba apjoms: 60.lpp.
The author analyses the concept of administrative responsibility and prostitution as part of the study, as well as the need for administrative responsibility in the field of restricting prostitution. The term prostitution is used in different laws and regulations, but there is no precise explanation for this term. The issue at stake is that prostitution is closely linked to trafficking in human beings and other offences against morals and sexual inviolability. The application of administrative responsibility against violations of the restriction of prostitution makes it possible to detect or prevent criminal offences, thus also making it possible to protect the rights of persons involved in prostitution. The study analyses the legal framework of national and European legislation on restricting or prohibiting prostitution. According to the author, regulation in the Republic of Latvia is necessary, which would impose restrictions on prostitution. The main conclusions of the study are: that there is no administrative responsibility for violations of prostitution restrictions at the time of writing. The concept of prostitution has not been explained in detail, but in accordance with the first paragraph of Cabinet of Ministers Regulation No. 32 of 22 January 2008, Regulations regarding restriction of prostitution, prostitution is the provision of sexual services for a fee, but it does not mention what sexual services are. A regulatory enactment is necessary, which would determine administrative liability for violations in the field of restriction of prostitution. It is necessary to compile and analyse the existing regulatory enactments related to restriction of prostitution in order to determine whether there are deficiencies and contradictions in regulatory enactments. Key words: restriction of prostitution, concept of prostitution, prostitute, sexual activities, sexual services, administrative responsibility, administrative violation. Volume of work: 60 pages.
Description: Policijas darbs
Police work
Iekšējā drošība un civilā aizsardzība
Internal Security and Civil Defense
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.