Title: Algoritmi Latvijas satura veidotāju darbībā lietotnē TikTok: video analīze.
Other Titles: Algorithms in the work of Latvian content creators in TikTok: video analysis.
Authors: Ivans Jānis Mihailovs
Helēna Paula Jubalte
Komunikācijas fakultāte
Faculty of Communications
Keywords: TikTok;lietotne;algoritmi;darbības principi;Latvijas satura veidotāji;video analīze;sociālie mediji;satura veidošana;mijiedarbība;datu analīze.;TikTok;app;algorithms;opperating principles;Latvian content creators;video analysis;social media;content creation;engagement;data analysis.
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Šī pētnieciskā bakalaura darba nosaukums ir “Algoritmi Latvijas satura veidotāju darbībā lietotnē TikTok: video analīze”. Darba mērķis, pamatojoties uz teorētisko materiālu, aptaujas anketu, interviju analīzi un video kontentanalīzi, konstatēt Latvijas satura veidotāju darbības principus, kas ietekmē algoritmus, un noteikt, kā optimizēt rezultātus lietotnē, lai veicinātu lietotāju iesaisti. Pēc darba izveides saturs var tikt izmantots kā palīglīdzeklis satura veidotāju publikāciju stratēģiju veidošanā. Darba teorijas daļā tiek apkopots pārskats par algoritmiem, kas tiek izmantoti TikTok, ir veikta analīze par atšķirībām starp lietotāju veidotu saturu un profesionāli veidotu saturu, tāpat aprakstītas komunikācijas teorijas salīdzinājumā ar lietotni. Darba pētījuma daļā, lai noskaidrotu algoritmu ietekmējošu darbību pielietojumu Latvijas satura veidotāju rezultātu sasniegšanai, tika veikta aptaujas anketa. Tāpat tika veikta interviju analīze, lai izprastu kā Latvijas satura veidotāji pielāgo video veidošanu TikTok un kādas metodes viņi pielieto, lai sasniegtu savus izvirzītos mērķus. Darba procesā tika pielietota deduktīvā kvalitatīvā kontentanalīze, kuras procesā tika īstenota sistemātiska pieeja, lai izzinātu tekstuālu un vizuālu saturu, kā arī identificētu tur esošos tematus un kategorijas, lai atklātu to savstarpējajās saiknes. Darba rezultātā tiek konstatēti Latvijas satura veidotāju izmantotie pamatprincipi TikTok, lai noteiktu rezultātu uzlabošanu lietotnē, veicinātu mijiedarbību ar auditoriju, kā arī algoritmu ietekmējošie pamatprincipi. Atslēgas vārdi: TikTok, algoritmi, satura veidotājs, lietotne Darba apjoms: 72 lapaspuses, 4 pielikumi.
The title of this research bachelor thesis is "Algorithms in the work of Latvian content creators in TikTok: video analysis". Based on theoretical material, questionnaires, interviews and video content analysis, the thesis aims to identify the principles of Latvian content creators that influence algorithms and to determine how to optimise the results in the app to enhance user engagement. Once developed, the content can be used as a tool to help content creators develop their publishing strategies. The theory part of the thesis provides an overview of the algorithms used in TikTok, analyses the differences between user-generated content and professionally produced content, and describes theories of communication in comparison to the app. In the research part of the paper, a questionnaire was administered to find out the use of algorithms to influence the results of Latvian content creators. Also, an interview analysis was conducted to understand how Latvian content creators adapt video production to TikTok and what methods they use to achieve their goals. The work process involved deductive qualitative contingency analysis, which took a systematic approach to exploring textual and visual content and identifying the themes and categories present there in order to uncover the interconnections between them. The work identifies the key principles used by Latvian content creators in TikTok to determine how to improve in-app performance, facilitate interaction with audiences, and the algorithms influencing the framework. Keywords: TikTok, algorithms, content creator, app The thesis is 72 pages, 4 appendices.
Description: Multimediju komunikācija
Multimedia Communication
Informācijas un komunikācijas zinātnes
Information and Communication Sciences
Appears in Collections:Bakalaura darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.