Title: Speciālā izmeklēšanas darbība-sakaru līdzekļu kontrole
Other Titles: Special investigative activitie- means of communication control
Authors: Sandra Kaija
Jogita Gruģe
Juridiskā fakultāte
Faculty of Law
Keywords: speciālās izmeklēšanas darbības;sakaru līdzekļi;kontrole;noklausīšanās;cilvēktiesības;special investigative activities;communications;control;audition;human rights
Issue Date: 2022
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bakalaura darba ‟Speciālā izmeklēšanas darbība – sakaru līdzekļu kontrole‟ mērķis ir izpētīt kā speciālā izmeklēšanas darbība – sakaru līdzekļu kontrole, tiek piemērota praksē un, kādi ir tās īstenošanas nosacījumi un ar to saistītā problemā-tika Latvijas Republikas tiesību normās, tiks pētīti Latvijas Republikas likumi un normatīvie akti, kā arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas prakse un ārvalstu likumi, pēc kā autore izdarīs secinājumus un izstrādās priekšlikumus tiesību normu aktu pilnveidei. Bakalaura darbs sastāv no trim nodaļām un septiņām apakšnodaļām. Bakalaura darbā tiek sniegts sakaru līdzekļu kontroles jēdziens un tā būtība, kā arī tiek analizēts tiesiskais regulējums un vēsture; izpētīta tiesu prakse, no-skaidrot ar sakaru līdzekļu kontroles saistītu problemātiku. Darba nobeigumā tiek apkopoti būtiskākie secinājumi un izstrādāti priek-šlikumi tiesību normu aktu pilnveidei, lai novērstu prettiesisku un nepamatotu ie-jaukšanos personu dzīvē. Darbā tiek izmantoti Latvijas un ārvalstu autoru zinātniskie darbi, Latvijas normatīvie akti, judikatūra un tiesu prakse, kā arī ārvalstu normatīvie akti, interneta avoti. Saistībā ar sakaru līdzekļu kontroli ir veikti likuma grozījumi, lai mainītu tās saturu, kārtību, nosacījumus, lai tiktu ievērotas cilvēktiesības. Darba autore bakalaura darba rakstīšanas ietvaros, sastapās ar problemātiku, ka netiek ievēroti procesuālie termiņi, kā arī tiek pārkāptas tiesības uz aizstāvja un aizstāvāmās personas uz juridisko palīdzību, kā arī sakaru kontrole ir veikta, neievērojot nosacī-jumu par noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju. Pētot ārvalstu reglamentāciju par sakaru līdzekļu kontroli, salīdzinot ar Latviju, tā arī dažāda, jo katrā valsts reglamentācijā ir noteikti savādāki termiņi. Bakalaura darba kopējais lappušu skaits 55 lpp. Atslēgas vārdi: speciālās izmeklēšanas darbības, sakaru līdzekļi, kontrole, noklausīšanās, cilvēktiesības. 
The purpose of the “‟Special investigation action – means of communication con-trol‟” of the bachelor's work is to investigate as a special investigative action – contact of means of communication, is applied in practice and what the conditions for its implementa-tion and the related problems were in the legal norms of the Republic of Latvia, the laws and regulations of the Republic of Latvia will be investigated, as well as the European Court of Human Rights practices and foreign law, which will lead the author to draw conclusions and develop proposals for improving legislation. The bachelor's work consists of three chapters and seven subdivisions. The Bachelor's work provides the concept and nature of communication control and analyses the legal framework and history; examines the case-law, explains the issue of communication control. The final work summarises the main conclusions and draws up proposals to improve legislation in order to prevent illegal and unjustified confusion in the lives of individuals. The work uses scientific works of Latvian and foreign authors, Latvian laws and regulations, case-law and case-law, as well as foreign regulatory enactments, Internet sources. In relation to the control of means of communication, amendments have been made to the law in order to change its content, modalities, conditions in order to respect human rights. The author of the work, as part of the bachelor's writing process, encountered problems of non-compliance with procedural deadlines, infringement of the right to legal aid for a de-fender and a lawyer, as well as control of communications, without complying with the con-dition for the qualification of a criminal offence. While studying foreign regulation on control of communications funds compared with Latvia, it is also different, as different deadlines are set in each national regulation. Bachelor's total number of pages - page 55 Key words: special investigative activities, communications, control, audition, human rights.  
Description: Tiesību zinātne
Law Science
Tiesību zinātne
Law Science
Appears in Collections:Bakalaura darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.