Please use this identifier to cite or link to this item: https://doi.org/10.25143/socr.12.2018.3.18-26
Title: Dubultās aizsardzības garantiju aspekti Latvijas aizsardzības politikas veidotājiem
Other Titles: Double Security Guarantees for Defence Policy Makers of Latvia
Authors: Bodnieks, Valērijs
Rīgas Stradiņa universitāte, Doktorantūras studiju programma “Politikas zinātne”, Latvija
Keywords: Ziemeļatlantijas līguma organizācija;Eiropas Savienība;drošība;aizsardzība;Lisabonas līgums;bruņots uzbrukums;the North Atlantic Treaty organisation;European Union;security;defence;the Lisbon Treaty;armed aggression
Issue Date: 2018
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Citation: Socrates: Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes elektroniskais juridisko zinātnisko rakstu žurnāls = Rīga Stradiņš University Faculty of Law Electronic Scientific Journal of Law. Rīga: RSU, 2018, Nr. 3 (12). 18.–26. lpp.
Series/Report no.: Socrates 2018, 3 (12)
Abstract: Valērija Bodnieka raksts ir veltīts dubultās aizsardzības garantiju aspektiem Latvijas aizsardzības politikas veidošanā. Rakstā ir apskatīta Latvijas kā mazas valsts aizsardzības stratēģija un Latvijas kolektīvās aizsardzības garantiju tiesiskie aspekti, kas izriet ne tikai no Ziemeļatlantijas līguma, bet arī no citiem starptautiskiem dokumentiem. No juridiskā aspekta Latvijai kā mazai valstij ir dubultās kolektīvās aizsardzības garantijas. Rakstā tiek skatītas ne vien šīs aizsardzības garantijas, bet arī bruņotas agresijas būtība. Autors ir veicis politiski tiesisko aspektu apkopojumu, kas Latvijas aizsardzības politikas veidotājiem ir kā instruments, kas izriet no kolektīvās aizsardzības principa un solidaritātes klauzulas valsts pastāvēšanas nodrošināšanai.
Valērijs Bodnieks’ article has been dedicated to aspects of dual protection in defence policy creation in Latvia. The article showcases defence strategy of Latvia, as a small country, and legal aspects of Latvian collective defense guarantees, which derive not only from the North Atlantic Treaty but also other international documents. Legally Latvia, as a small country, possesses dual collective defence guarantees. The article addresses not only the guarantees but also the essence of armed aggression. The author has made a summary of the politically legal aspects, which serve as an instrument to defence policy makers of Latvia; it follows the principle of collective defense and the solidarity clause to ensure the existence of the state.
DOI: https://doi.org/10.25143/socr.12.2018.3.18-26
ISSN: 2256-0548
License URI: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
Appears in Collections:Socrates. 2018, 3 (12)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18-393_Socrates-12_2018_03-Bodnieks_018-026_.pdf307.57 kBAdobe PDFView/Openopen_acces_unlocked


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons