Title: Obstructive Sleep Apnea As A Risk Factor For Covid-19
Other Titles: Obstruktīva miega apnoja kā Covid-19 riska faktors
Authors: Madara Tirzīte
Emilia Helmi Maria Vähäkoski
Ārvalstu studentu nodaļa
International Student Department
Keywords: obstruktīva miega apnoja;Covid-19;pandēmija;riska faktors;SARS-CoV-2 infekcija;aptaukošanās;ķermeņa masas indekss;obstructive sleep apnea;Covid-19;pandemic;risk factor;SARS-CoV-2 infection;obesity;body mass index
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Šis pētījums fokusēts uz obstruktīvu miega apnoju kā Covid-19 riska faktoru. Lai gan plaši ziņots par daudziem riska faktoriem kā SARS-CoV-2 infekcijas riska faktoriem, obstruktīva miega apnoja (OSA) un tās kaitīgā ietekme kā Covid-19 attīstības riska faktoram nav plaši. Šī pētījuma mērķis bija izpētīt pieejamās saiknes starp OSA un dažādiem SARS-CoV-2 infekcijas faktoriem, kā arī izpētīt OSA kā neatkarīgu SARS-CoV-2 infekcijas riska faktoru. Šis pētījums ir literatūras apskats, kura gaitā veikta publicēto rakstu analīze par obstruktīvu miega apnoju kā Covid-19 riska faktoru. Mērķis: 1) izpētīt OSA kā SARS-CoV-2 infekcijas riska faktoru; 2) Izpētīt OSA kā faktoru, kas izraisa vairāk un/vai specifiskas komplikācijas vai nopietnas veselības problēmas saistībā ar Covid-19.
This research focuses on obstructive sleep apnea as a risk factor for Covid-19. Although numerous risk factors have been reported widely as a risk factor for SARS-CoV-2 infection, obstructive sleep apnea (OSA) and its harmful effects as a risk factor for Covid-19 has not been discussed at a great extent. The purpose of this research was to study those available links between OSA and various factors upon Covid-19. as well as to study OSA as an independent risk factor for SARS-CoV-2 infection. This study is a literature review, and it has done by searching multiple published articles about obstructive sleep apnea as a risk factor for Covid-19. Objective: 1) To explore OSA as a risk factor itself for SARS-CoV-2 infection; 2) To explore OSA as a factor causing more and/or specific complications or serious health issues regarding Covid-19.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.