Title: Vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumu izpēte
Other Titles: Investigation of the conditions for the implementation of a unified protocol system for physiotherapists
Authors: Ieva Bikava
Zane Zaļaiskalna
Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte
Faculty of Public Health and Social Welfare
Keywords: Maģistra darba “Vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumu izpēte ” mērķis ir izvērtēt vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumus Latvijā;The aim of the master's thesis “Research of the conditions for the implementation of a unified protocol system for physiotherapists” is to evaluate the conditions for the implementation of a unified protocol system for physiotherapists in Latvia.;Maģistra darba “Vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumu izpēte ” mērķis ir izvērtēt vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumus Latvijā. Pasaulē vadošā tendence ir veicināt veselības aprūpes pieejamību un terapijas pēctecību;kuras mērķis ir veicināt medi
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Maģistra darba “Vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumu izpēte ” mērķis ir izvērtēt vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumus Latvijā. Pasaulē vadošā tendence ir veicināt veselības aprūpes pieejamību un terapijas pēctecību, kuras mērķis ir veicināt medicīnas aprūpes pieejamību jebkurā vietā un laikā. Izveidojot vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmu, būtiski veicinātu kvalitāti fizioterapeitiem sniedzot konsultācijas gan klātienē, gan attālināti, digitalizētie fizioterapeitu protokoli atvieglotu fizioterapeitu veicamo dokumentāciju un aizpildītie protokoli būtu pieejami jebkuram citam fizioterapeitam, ārstam, medicīnas darbiniekam ar pieeju sistēmai. Līdzīgi kā izmeklējumi un iepriekšējā anamnēze ārstu praksē – tā protokoli sniegtu nozīmīgu informāciju, kas nepieciešama labākai uzziņai un izpratnei par pacientu. Galvenie uzdevumi: identificēt klīnisko protokolu izveides principus un metodoloģisko pieeju, raksturot klīnisko protokolu izveides sistēmas modeļu noteicošos aspektus fizioterapijā, raksturot klīnisko protokolu izveides nosacījumus un protokolu pieejamību Latvijā. Pētījuma jautājumi: 1.) Kādas ir fizioterapeitu zināšanas un izpratne par fizioterapijas protokoliem un vadlīnijām fizioterapijā? 2.) Kāda ir fizioterapeitu pieredze protokolu lietošanā? 3.) Kāda ir fizioterapeitu attieksme pret vienotu protokolu ieviešanu un ieguvumiem? Noslēguma darba nobeigumā sniegti ieteikumi un secinājumi.
The aim of the master's thesis “Research of the conditions for the implementation of a unified protocol system for physiotherapists” is to evaluate the conditions for the implementation of a unified protocol system for physiotherapists in Latvia. The world's leading trend is to promote access to health care and the continuity of therapy, which aims to promote access to medical care anywhere and at any time. Creating a unified system of physiotherapists 'protocols would significantly promote quality by providing consultations to physiotherapists both in person and remotely, digitized physiotherapists' protocols would facilitate the documentation of physiotherapists and completed protocols would be available to any other physiotherapist, doctor or nurse with access to the system. As with examinations and previous medical history, its protocols would provide important information needed to better understand and understand the patient. Main tasks: to identify the principles and methodological approach of clinical protocol development, to describe the determining aspects of clinical protocol development system models in physiotherapy, to describe the conditions of clinical protocol development and the availability of protocols in Latvia. Research questions: 1.) What is the knowledge and understanding of physiotherapists about physiotherapy protocols and guidelines in physiotherapy? 2.) What is the experience of physiotherapists in the use of protocols? 3.) What is the attitude of physiotherapists towards the implementation and benefits of common protocols?
Maģistra darba “Vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumu izpēte ” mērķis ir izvērtēt vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmas ieviešanas nosacījumus Latvijā. Pasaulē vadošā tendence ir veicināt veselības aprūpes pieejamību un terapijas pēctecību, kuras mērķis ir veicināt medicīnas aprūpes pieejamību jebkurā vietā un laikā. Izveidojot vienotu fizioterapeitu protokolu sistēmu, būtiski veicinātu kvalitāti fizioterapeitiem sniedzot konsultācijas gan klātienē, gan attālināti, digitalizētie fizioterapeitu protokoli atvieglotu fizioterapeitu veicamo dokumentāciju un aizpildītie protokoli būtu pieejami jebkuram citam fizioterapeitam, ārstam, medicīnas darbiniekam ar pieeju sistēmai. Līdzīgi kā izmeklējumi un iepriekšējā anamnēze ārstu praksē – tā protokoli sniegtu nozīmīgu informāciju, kas nepieciešama labākai uzziņai un izpratnei par pacientu. Galvenie uzdevumi: identificēt klīnisko protokolu izveides principus un metodoloģisko pieeju, raksturot klīnisko protokolu izveides sistēmas modeļu noteicošos aspektus fizioterapijā, raksturot klīnisko protokolu izveides nosacījumus un protokolu pieejamību Latvijā. Pētījuma jautājumi: 1.) Kādas ir fizioterapeitu zināšanas un izpratne par fizioterapijas protokoliem un vadlīnijām fizioterapijā? 2.) Kāda ir fizioterapeitu pieredze protokolu lietošanā? 3.) Kāda ir fizioterapeitu attieksme pret vienotu protokolu ieviešanu un ieguvumiem? Noslēguma darba nobeigumā sniegti ieteikumi un secinājumi. Zanes Zaļaiskalnas profesionālās maģistra studiju programmas “VESELĪBAS VADĪBA”, noslēguma darbs.
Description: Veselības vadība
Health management
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Maģistra darbi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sabiedribas_veselibas_un_socialas_labklajibas_fakultate_MFVVM_2021_Zane_Zalaiskalna_043926.pdfMaģistra darbs1.27 MBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
md 1.pdfNoslēguma darba pielikums1.27 MBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.