Title: Occupational Low Back Disorders (LBDs)
Other Titles: Arodetioloģijas muguras lejas daļas traucējumi
Authors: Jānis Dundurs
Raphael Pascal Bezler
Ārvalstu studentu nodaļa
International Student Department
Keywords: Profesionālie muguras lejasdaļas traucējumi / ar darbu saistītas muguras sāpes veselības aprūpes speciālistiem / veselības aprūpes asociētajiem speciālistiem;medmāsām; izplatība; biežums; riska faktori; preventīvas stratēģijas.;Occupational low back disorder/ work-related lower back pain in healthcare professionals/ healthcare associate professionals;nurses;prevalence;frequency;risk factors;preventive strategies
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Šis pētījums ir sistemātisks literatūras pārskats par tēmu par profesionālām sāpēm muguras lejasdaļā / profesionāliem muguras lejasdaļas traucējumiem veselības aprūpes speciālistiem, galvenokārt pievēršoties medmāsas profesijai. Šī pētījuma mērķis bija sistemātiski pārskatīt jaunāko pētījumu literatūru, kas no 2020. gada janvāra līdz 2021. gada janvārim tika publicēta vadošajos recenzējamos žurnālos. Mērķis bija saņemt un apkopot atjaunināto informāciju no visas pasaules. Tika veikta šķērsgriezuma pētījumu metaanalīze par personiskajiem un ar darbu saistītajiem riska faktoriem, kas ietekmē profesionālās sāpes muguras lejasdaļā. māsu vidū, kā arī tika noskaidroti iespējamie profilaktiskie pasākumi.
The present study is a systematic literature review on the topic of occupational lower back pain/ occupational lower back disorder in healthcare professionals focusing primarily on the nursing profession. The aim of this study was to systematically review the most recent and up-to-date research literature which was published from January 2020 to January 2021 in leading peer-reviewed journals. The aim was to receive updated information and to bring together studies from all around the world to make a meta-analysis, bringing together cross-sectional studies concerning the prevalence, personal and work-related risk factors which have an impact on occupational lower back pain among nurses and also to find out possible preventive measures.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.