Please use this identifier to cite or link to this item: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2014-08_pd
Title: Korupcijas novēršana un apkarošana publisko iepirkumu jomā. Promocijas darbs
Other Titles: Preventing and Combating Corruption in Public Procurement. Doctoral Thesis
Authors: Vilks, Andrejs
Kriviņš, Anatolijs
Keywords: promocijas darbs
Issue Date: 2014
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Citation: Kriviņš, A. 2014. Korupcijas novēršana un apkarošana publisko iepirkumu jomā: promocijas darbs: apakšnozare – krimināltiesības. Rīga: Rīgas Stradiņa universitāte. https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2014-08_pd
Abstract: Promocijas darba mērķis ir izzināt korupcijas novēršanas un apkarošanas problēmu publisko iepirkumu sfērā, apzinot tās izplatības līmeni, nosakošos un veicinošos faktorus, kā arī prevencijas iespējas Latvijā. Pirmajā nodaļā autors ir izanalizējis korupcijas un publisko iepirkumu izpratnes teorētisko aspektu, īpaši akcentējot korupcijas definēšanas problēmu, korupcijas būtību, cēloņus un sekas. Atsevišķa apakšnodaļa ir veltīta publisko iepirkumu jēdzienam, mehānismam un tiesiskajam regulējumam. Promocijas darba pirmajā nodaļā ir prezentēta korupcijas publisko iepirkumu jomā izziņas metodika, balstoties uz kuru autors ir veicis korupcijas stāvokļa analīzi Latvijas Republikas publiskajos iepirkumos. Promocijas darba otrajā nodaļā ir analizēta Korupcijas problēma publisko iepirkumu jomā, tajā skaitā korupcijas publisko iepirkumu jomā veidošanās vēsturiskie aspekti, korupcijas publisko iepirkumu jomā tipoloģizācija un korupcijā iesaistīto subjektu klasifikācija, korupcijas riska elementi publiskajos iepirkumos un to identifikācija. Otrās nodaļas izstrādes gaitā tika plaši izmantota autora praktiskā darba pieredze saistībā ar publisko iepirkumu veikšanu. Trešajā un ceturtajā nodaļā ir aplūkoti jautājumi, kas saistīti ar korupcijas novēršanu un apkarošanu publisko iepirkumu jomā, proti minēto darbību jēdziens, principi, metodes un paņēmieni, subjekti Latvijas Republikā, kā arī tiek analizēta ārvalstu pieredze korupcijas novēršanā un apkarošanā. Promocijas darba piektā nodaļa ir veltīta Korupcijas novēršanas un apkarošanas perspektīvām un to vērtējumam. Nodaļas ietvaros autors ir veicis korupcijas novēršanas un korupcijas apkarošanas efektivitātes vērtējumu Latvijas Republikā, kā arī Latvijas Republikas publisko iepirkumu veikšanas tiesiskā regulējuma pretkoruptīvās attīstības pakāpes novērtējumu. Nobeigumā ir apkopoti pētījuma rezultāti: prezentēti promocijas darba secinājumi un priekšlikumi korupcijas mazināšanai Latvijas Republikas publiskajos iepirkumos. Promocijas darba pamatteksts ir izklāstīts uz 204 lappusēm un ilustrēts ar 17 tabulām. Izmantotās literatūras sarakstā ir iekļauti 546 avoti.
Description: Promocijas darbs izstrādāts: Rīgas Stradiņa universitātē. Aizstāvēšana: 2014. gada 15. aprīlī plkst. 12.00 Rīgas Stradiņa universitātes Juridisko zinātņu promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā.
DOI: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2014-08_pd
License URI: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
Appears in Collections:2010.–2014. gadā aizstāvētie promocijas darbi un kopsavilkumi

Files in This Item:


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons