Title: Correlation between Smoking and Anxiety among Medical Students
Other Titles: Korelācija starp trauksmi un smēķēšanu medicīnas studentu vidū
Authors: Artūrs Miksons
Beatriz Cunha Abreu
Ārvalstu studentu nodaļa
International Student Department
Keywords: medicīnas studenti;satraukums;smēķēšana;garīgā veselība;literatūras recenzija;medical students;anxiety;smoking;mental health;literature review
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Mērķis: Medicīna bieži tiek uzskatīta par vienu no grūtākajiem un prasīgākajiem grādiem, ko māca visā pasaulē, tāpēc medicīnas studenti ir pakļauti augstam stresa līmenim, kas palielina viņu nemieru iespējamību. Tāpat kā iepriekšējos pētījumos, kas saistīti ar smēķēšanu kā garīgās veselības negatīvu ietekmētāju, šajā pētījumā analizēs un interpretēs vispārīgos secinājumus par smēķēšanas saistību ar trauksmi. Metodes: Sistemātisks trauksmes un smēķēšanas paradumu apskats medicīnas studentu vidū tika veikts 2020. gada septembrī, izmantojot elektroniskās datu bāzes ProQuest, PubMed un Science Direct. Rezultāti: Kopā tika iekļauti piecdesmit viens raksts no dažādām valstīm. Trauksmju biežums bija no 7,58% līdz 75%, un smēķēšanas izplatība bija no 7,6% līdz 47,1%. Pamatojoties uz literatūru, tika konstatēts, ka dažādi stresa faktori un dzīvesveida paradumi, tostarp smēķēšana, ir būtiski saistīti ar paaugstinātu trauksmes risku, un tika aprakstīts, izmantojot aprakstošu pieeju. Secinājumi: Ņemot vērā visus apstākļus, dažādi pētījumi visā pasaulē atklāja ievērojamu pozitīvu saistību starp smēķēšanu un trauksmi medicīnas studentu vidū. Tādējādi medicīnas studentiem ir lielāks trauksmju traucējumu risks personības īpašību, akadēmisku un neakadēmisku stresa faktoru, kā arī vielu ļaunprātīgas izmantošanas dēļ.
Background: Medicine is often considered as one of the hardest and most demanding degrees taught worldwide, hence, medical students are exposed to high levels of stress, increasing their likelihood of anxiety illness. As previous studies associated smoking as a negative influencer of mental health, this study will analyse and interpret the general findings on smoking association with anxiety. Methods: A literature review of anxiety and smoking habits among medical students was conducted in September 2020, using the electronic databases ProQuest, PubMed and Science Direct. Results: A total of fifty-one articles from different countries were included. Anxiety incidence ranged from 7.58% to 75% and smoking prevalence ranged from 7.6% to 47.1%.,. Based on literature, different stressors, and lifestyle habits, including smoking were identified as significantly associated with increased risk of anxiety, and described using a narrative approach. Conclusion: All things considered, a variety of different studies worldwide found a significant positive correlation between smoking and anxiety among medical students. Thus, medical students are at a higher risk for anxiety disorders due to personality traits, academic and non-academic stressors, as well substance abuse.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.