Title: Musculoskeletal Disorders in Students
Other Titles: Muskuloskeletālās sistēmas traucējumi studentiem
Authors: Sabīne Grīnberga
Anke Beate Frey
Ārvalstu studentu nodaļa
International Student Department
Keywords: Muskuļu un skeleta sistēmas problēmas;studenti;ergonomika;Musculoskeletal pain;Musculoskeletal disorders;students;ergonomics
Issue Date: 2020
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Pamatinformācija. Sāpes muskuļos un muguras sāpes ir galvenais invaliditātes cēlonis visā pasaulē. Muskuļu un skeleta sistēmas problēmas ietver plašu veselības traucējumu grupu, kas sastāv no vairāk nekā 150 stāvokļiem un diagnozēm, kas ietekmē muskuļu un skeleta sistēmu, ieskaitot saites, muskuļus, kaulus, locītavas, cīpslas un to apkārtējos audus. Šīm slimībām ir liela sociālekonomiskā ietekme, ietekmējot dzīves kvalitāti, darbaspēku, ekonomiku un sabiedrību kopumā. Mērķis: Šī darba mērķis ir veikt pētījumu par esošo literatūru, lai atklātu studentu balsta un kustību aparāta problēmas, īpaši medicīnas studentu vidū un ietekmi uz viņu turpmāko karjeru un profesionālo dzīvi. Hipotēze: Studenti ar lielu mācību slodzi, piemēram, medicīnas studenti, ir vairāk pakļauti muskuļu un skeleta sāpju un traucējumu attīstībai, kas pēc tam varētu ietekmēt viņu turpmāko karjeru. Metode: Šis pētnieciskais darbs ir literatūras apskats. Informācija tika pētīta, izmantojot brīvpiekļuves bezmaksas datubāzes, tostarp PubMed, ResearchGate, ProQuest Ebook Central, Pasaules Veselības organizācijas, Slimību kontroles un profilakses centra un Eiropas drošības un veselības aģentūras vietnes ( EU-OSHA) informāciju. Papildu atsauces no publicētajiem rakstiem tika pārskatītas manuāli. Mērķi: Lai sasniegtu mērķi, tika veikts literatūras pētījums, izmantojot bezmaksas piekļuves datu bāzes, apkopojot informāciju par balsta un kustību aparāta traucējumiem un sāpēm, īpaši skarot studentus un profesionāļus. Informācija tika apkopota un salīdzināta, lai sniegtu ieteikumus minēto problēmu mazināšanai. Secinājums: Šajā literatūras apskatā var secināt, ka studentiem ir lielāks risks saslimt ar balsta un kustību aparāta sāpēm un traucējumiem. Viņi ir pakļauti vairākiem riska faktoriem, tostarp neergonomiskiem studiju apstākļiem, stresam, lielai mācību slodzei, vienlaikus nepietiekamai informācijai par ergonomiku. Parasti tiek skarti arī medicīnas un zobārstniecības studenti. Šīs problēmas, visticamāk, turpināsies viņu profesionālajā karjerā un ietekmēs viņu darba un dzīves kvalitāti. Iespējams, tas novedīs pie priekšlaicīgas pensionēšanās, ja to neuztver nopietni un to nerisina laicīgi.
Background: Musculoskeletal pain and disorders are the main cause of disability worldwide with low back pain being the main cause. They include a wide group of disorders that consist of over 150 conditions and diagnoses which affect the musculoskeletal system including ligaments, muscles, bones, joints, tendons and their surrounding tissue. They have heavy socioeconomic impacts by affecting the quality of life, workforce, economy and our society. Aim: The aim of this thesis is to perform a research on the existing literature to unveil musculoskeletal issues in students. Particularly medical students and the implications on their future career and professional life. Hypothesis: The hypothesis is that students with demanding study subjects e.g. medicine, are more prone to develop musculoskeletal pain and disorders which then might have an impact on their later career. Method: This research work is a literature review. The information was researched via access free databases including pubmed, researchgate, access medicine, clinical key, ProQuest Ebook Central, the World Health Organization (WHO), Centre for Disease Control and Prevention (CDC) and the European agency for safety and health website (EU-OSHA). Additional references from published articles were reviewed manually. Objectives: In order to achieve the aim a literature research will be conducted via free access databases collecting information on musculoskeletal disorders and pain, specifically affecting students and professionals. The information will be collected, compared and discussed to present recommendations for decreasing and improving the issue. Conclusion: In this literature review it could be concluded that students are at higher risk to develop musculoskeletal pain and disorders. They are exposed to multiple risk factors including unergonomic study settings, stress and demanding and high workloads, while not being aware about proper ergonomic behaviour. Medical and dental students are also commonly affected. These problems will most likely continue into their professional careers and affect their working and quality of life. Possibly leading to early retirement if not taken seriously and treated early.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.