Please use this identifier to cite or link to this item: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2016-06_pd
Title: Nieru transplantācija no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās. Promocijas darbs
Other Titles: Kidney Transplantation From a Donor After Cardiocirculatory Death. Doctoral Thesis
Authors: Rozentāls, Rafails
Jušinskis, Jānis
Maļcevs, Aleksandrs
Keywords: Zinātnes nozare – medicīna, apakšnozare – transplantoloģija;promocijas darbs
Issue Date: 2016
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Citation: Maļcevs, A. 2016. Nieru transplantācija no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās: Promocijas darbs: apakšnozare – transplantoloģija. Rīga: Rīgas Stradiņa universitāte. https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2016-06_pd
Abstract: Promocijas darbs “Nieru transplantācija no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās” izstrādāts Rīgas Stradiņa universitātes Transplantoloģijas laboratorijā un Latvijas Transplantācijas centrā. Promocijas darba mērķis ir uzlabot nieru transplantācijas rezultātus no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās. Izmantojot nieres no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās, būtiski mainās vērtēšanas algoritms vairākiem faktoriem, kas ietekmē transplantāta funkciju pēctransplantācijas periodā. Rodas papildu grūtības, novērtējot siltuma išēmijas un aukstuma konservācijas laika ietekmi uz transplantāta funkcionālo pilnvērtību. Darbā mēģināts atbildēt uz galveno jautājumu – cik lielā mērā transplantēto nieru funkcionālā pilnvērtība atšķiras, ja nieres iegūtas no donoriem pēc diagnosticētas smadzeņu nāves, kuras gadījumā saglabāta hemodinamika, vai no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās, kuras gadījumā orgāni tiek pakļauti siltuma išēmijai. Aplūkots arī jautājums, kādas ir iespējas izmantot klīniski bioķīmiskus un morfoloģiskus kritērijus transplantāta funkcionālas pilnvērtības noteikšanai no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās. Veikts funkcionālas pilnvērtības salīdzinājums nieru transplantātiem, kas iegūti no donoriem pēc sirdsdarbības apstāšanās un pēc diagnosticētas smadzeņu nāves, identificēta biomarķieru izmantošanas lietderība nieru transplantātu funkcionālas pilnvērtības vērtēšanā, pētīta pretransplantācijas biopsijas nozīme nieru transplantācijas rezultātu prognozēšanā, kā arī noteikti kritēriji nieru transplantātu funkcionāla stāvokļa prognozēšanai agrīnā pēctransplantācijas periodā.
Description: Promocijas darbs izstrādāts Rīgas Stradiņa universitātes Transplantoloģijas laboratorijā un Latvijas Transplantācijas centrā. Aizstāvēšana: 2016. gada 6. jūlijā plkst. 13.00 Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā.
DOI: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2016-06_pd
License URI: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
Appears in Collections:2015.–2019. gadā aizstāvētie promocijas darbi un kopsavilkumi

Files in This Item:
File SizeFormat 
2016-06_Maljcevs-Aleksandrs_PD_16-137.pdf1.66 MBAdobe PDFView/Openopen_acces_unlocked


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons