Please use this identifier to cite or link to this item: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2015-08_pdk
Title: Seksuālās vardarbības kriminoloģiskās problēmas. Promocijas darba kopsavilkums
Other Titles: Criminological Problems of Sexual Violence. Summary of the Doctoral Thesis
Authors: Vilks, Andrejs
Kipāne, Aldona
Keywords: Zinātnes nozare – juridiskā zinātne, apakšnozare – krimināltiesības;promocijas darba kopsavilkums
Issue Date: 2015
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Citation: Kipāne, A. 2015. Seksuālās vardarbības kriminoloģiskās problēmas: Promocijas darba kopsavilkums: apakšnozare – krimināltiesības. Rīga: Rīgas Stradiņa universitāte. https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2015-08_pdk
Abstract: Promocijas darbs „Seksuālās vardarbības kriminoloģiskās problēmas” ir plašs teorētiski praktisks pētījums par seksuālās vardarbības kriminoloģiskajiem problēmjautājumiem. Vardarbība ir nopietna indivīda drošības un veselības aizsardzības problēma visas pasaules mērogā. Kriminoloģiskās izpētes procesā svarīgs princips ir pieejas kompleksums un mijiedarbības princips. Pētot seksuālās vardarbības kriminoloģiskās problēmas, plaši izmantoti dažādi statistikas dati un pētījumi. Pētījumā veikta seksuālās vardarbības kā sociālās un tiesiskās parādības kriminoloģiskā izzināšana: tendenču, cēloņu un veicinošo apstākļu izpēte, noziedznieka personības analīze, kā arī sniegtas viktimoloģiskās zinātnes atziņas, un dots to vērtējums. Darba pamataspekti un secinājumi attīsta dažas kriminoloģiskās teorijas, kā arī paplašina kriminoloģijas jēdzienus. Kriminoloģijas teorētiskās nostādnes un tās sistēma ir cieši saistīta ar citām zinātnēm. Promocijas darba ietvaros ir apkopota zinātniskā literatūra – kriminoloģijā, krimināltiesībās un psiholoģijā. Promocijas darba rezultātā ir izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi seksuālās vardarbības izpētes jomā, kā arī caur kriminoloģiskās izpētes prizmu konstatēts krimināltiesiskā regulējuma pilnveidošanas ievirzes vektors. Promocijas darbs sastāv no ievada, sešām nodaļām ar apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta un pielikumiem.
Description: Promocijas darbs izstrādāts: Rīgas Stradiņa universitātē. Aizstāvēšana: 2015. gada 28. maijā plkst. 14.00 Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās zinātnes promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā.
DOI: https://doi.org/10.25143/prom-rsu_2015-08_pdk
License URI: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
Appears in Collections:2015.–2019. gadā aizstāvētie promocijas darbi un kopsavilkumi

Files in This Item:
File SizeFormat 
2015-08_Kipaane-Aldona_PDK_15-109.pdf894.56 kBAdobe PDFView/Openopen_acces_unlocked


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons