Title: Long Term Complications after Bariatric Surgery 
Other Titles: Ilgtermiņa komplikācijas pēc bariatriskās ķirurģijas
Authors: Guna Bīlande
Bayan Tahhan
Medicīnas fakultāte
Faculty of Medicine
Keywords: ''Bariatriskās ķirurģijas veidi'';''Bariatriskās ķirurģijas ilgtermiņa komplikācijas''. "Uztura deficīts pēc bariatrijas";"Dempinga sindroms";"Pēc ēšanas hipoglikēmija";"Rūsen-Y";''Types of bariatric surgery'';'' Long-term complications of bariatric surgery''. '' Nutritional deficiencies post bariatric'';''Dumping syndrome'';''Post prandial hypoglycemia'';'' Roux-en-Y''
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Aptaukošanās ir pieaugoša problēma, un tā ir saistīta ar virkni blakusslimību, piemēram, diabētu un hipertensiju, kā arī psiholoģiskām problēmām, piemēram, depresiju un pazeminātu pašcieņu. Ir svarīgi analizēt un atklāt ilgtermiņa komplikācijas, kas var rasties pēc bariatriskās operācijas, kas var būt atgriezeniskas vai neatgriezeniskas. Šīs komplikācijas ietver malabsorbciju, uztura trūkumus, anēmiju un turpmāku neiroloģisku bojājumu iespējamību, kā arī dempinga sindromu, kuņģa-zarnu trakta simptomus un glikozes traucējumus pēc ēšanas. Turklāt var rasties psiholoģiskas komplikācijas, tostarp svara pieauguma atkārtošanās un bažas, kas saistītas ar pašcieņu, jaunu izskatu un liekās ādas parādīšanos. Konsekventa turpmāka aprūpe, kā arī draugu un ģimenes atbalsts ir ļoti svarīgi, lai novērstu komplikācijas un uzlabotu vispārējo dzīves kvalitāti.
Obesity is a growing problem and is associated with a range of comorbidities such as diabetes and hypertension, in addition to psychological problems such as depression and decreased self-esteem. It is important to analyze and discover long-term complications that may occur after bariatric surgery, which can be reversible or irreversible. These complications include malabsorption, nutritional deficiencies, anemia, and the possibility of subsequent neurological damage, as well as dumping syndrome, gastrointestinal symptoms, and postprandial glucose disturbance. Additionally, psychological complications may arise, including recurrence of weight gain and concerns related to self-esteem, new appearance, and the appearance of excess skin. Consistent follow-up care, as well as support from friends and family, are critical for preventing complications and improving overall quality of life.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.