Title: Sankciju aspekts Latvijas un Krievijas ekonomiskajās attiecībās no 2007. līdz 2021. gadam
Other Titles: The aspect of sanctions in the economic relations between Latvia and Russia from 2007 to 2021
Authors: Kārlis Bukovskis
Olga Linde
Eiropas studiju fakultāte
Faculty of European Studies
Keywords: sankcijas;nacionālās intereses;Ārlietu ministrija;divpusējās attiecības;ekonomiskās attiecības;sanctions;national interests;Ministry of Foreign Affairs;bilateral relations;economic relations
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Maģistra darba “Sankciju aspekts Latvijas un Krievijas ekonomiskajās attiecībās no 2007. līdz 2021. gadam” mērķis ir salīdzināt, kā 2014. gada Eiropas Savienības sankcijas ietekmēja ekonomiskās attiecībās starp Latviju un Krieviju, balstoties uz ekonomisko, dokumentu un salīdzinošщ analīzi un ekspertu intervijām. Tiek uzskatīts, ka sankcijas ir viens no efektīvākajiem veidiem ietekmēt mērķa valsti, lai aizstāvētu cilvēktiesības un demokrātijas standartus. Sankcijas parasti ietver politiskus, ekonomiskus un finanšu pasākumus, kas ietekmē mērķa valsts politisko vadību. Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības kopš 2014. gada ir sarežģītas sakarā ar ieviestajām sankcijām un citiem faktoriem. Sankcijām vajadzētu būtiski ietekmēt uz abu valstu ekonomiku, bet to ietekme bija minimāla. Darba gaitā tiek pētīti klasiskā un merkantilā reālisma teorētiskie aspekti, analizēts Latvijas un Krievijas attiecību modelis, iekļaujot gan sadarbības, gan ierobežojošus pasākumus, kas tika ieviesti pirms un pēc 2014. gada. Tiek pētīta ekonomiskā un politiskā sadarbība starp abām valstīm, kā arī analīzēti Latvijas un Krievijas ekonomisko attiecību izmaiņas no 2014. līdz 2021. gadam.
The objective of bachelor “The aspect of sanctions in the economic relations between Latvia and Russia from 2007 to 2021” is to to compare how the European Union sanctions of 2014 affected the economic relations between Latvia and Russia, based on economic, documentary and comparative analysis, as well as expert interviews. Sanctions are considered to be one of the most effective ways to influence a target country to uphold human rights and democratic standards. Sanctions typically include political, economic and financial measures that affect the political leadership of the target country. The economic relations between Latvia and Russia have been complicated since 2014 due to the introduced sanctions and other factors. Sanctions should have a significant impact on the economies of both countries, but their impact was minimal. The research explores the theoretical aspects of classical and mercantilist realism, analyzes the model of relations between Latvia and Russia, including both cooperation and restrictive measures implemented before and after 2014. The economic and political cooperation between the two countries is examined, along with the analysis of changes in Latvia-Russia economic relations from 2014 to 2021.
Description: Starptautiskās attiecības un diplomātija
International Relations and Diplomacy
Socioloģija, politoloģija un antropoloģija
Sociology, Politics and Anthropology
Appears in Collections:Maģistra darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.