Title: Subjektīvo pašsajūtu novērtējums nagu kopšanas speciālistiem pēc apkakles zonas masāžas kursa
Other Titles: Evaluation of Subjective Well-being of Nail Care Specialists after a Collar Area Massage Course
Authors: Evita Jaure
Inese Kolosova
Liepājas filiāle
Liepāja branch
Keywords: nav;nav
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Anotācija Kvalifikācijas darbs: Subjektīvo pašsajūtu novērtējums nagu kopšanas speciālistiem pēc apkakles zonas masāžas kursa. Darbu autore Inese Kolosova, darba vadītāja Evita Jaure. Pētījuma mērķis: Noskaidrot subjektīvo pašsajūtu pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem. Pētījuma jautājums: Kādas ir subjektīvās pašsajūtas izmaiņas pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem? Pētījuma aktualitāte: Gadsimtu gaitā cilvēku dzīvesveids ir krasi mainījies. Mūsdienās ļoti daudz cilvēku strādā darba vietās, kur lielākā dienas daļa tiek pavadīta sēžot. Pētījumā pierādīts, ka ar sēdošu darbu ir saistīti dažādi skeleta un muskuļu sistēmas traucējumi, kas ietekmē kaklu, plecus un muguras lejasdaļu, būtiski ietekmē cilvēka labsajūtu un efektivitāti darbā. (Guduru et.al., 2022). Šis kvalifikācijas darbs sniedz visaptverošu pārskatu par apkakles zonas masāžu nagu kopšanas profesionāļiem, izceļot tās priekšrocības, ierobežojumus un sekas. Tas kalpo kā vērtīgs resurss, lai izprastu apkakles zonas masāžas iespējamo ietekmi uz nagu kopšanas speciālistu labsajūtu un profesionālo izaugsmi. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti veselības riska faktori nagu kopšanas speciālistiem un apkakles zonas masāžas nozīme sēdoša darba darītājiem. Pētnieciskā daļa sastāv no metodoloģijas, pētījuma rezultātiem, iegūto rezultātu interpretācijas, secinājumiem un priekšlikumiem. Kvantitatīvs pētījuma dizains: Kvantitatīvs kvazieksperiments jeb šķietamais eksperiments. Pētījumā piedalījās 10 nagu kopšanas speciālisti. Kvalifikācijas darba bibliogrāfiskais apraksts: izmantots liels informācijas materiālu klāsts. Kvalifikācijas pētnieciskajā daļā ir pierādīta apkakles zonas masāžas efektivitāte nagu kopšanas speciālistu fiziskās veselības un labsajūtas vecināšanā. Pētījuma uzdevumi: 1. Noskaidrot subjektīvās pašsajūtas izmaiņas pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem. 2. Noskaidrot, vai pastāv atšķirības starp pašsajūtas izmaiņām sievietēm dažādās vecumu grupās un darba praktizēšanas ilguma. Darba kopējais lappušu skaits ir 29 lappuses. Darbā iekļauti 4 attēli, 1 tabula un 6 pielikumi.
Anotācija Kvalifikācijas darbs: Subjektīvo pašsajūtu novērtējums nagu kopšanas speciālistiem pēc apkakles zonas masāžas kursa. Darbu autore Inese Kolosova, darba vadītāja Evita Jaure. Pētījuma mērķis: Noskaidrot subjektīvo pašsajūtu pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem. Pētījuma jautājums: Kādas ir subjektīvās pašsajūtas izmaiņas pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem? Pētījuma aktualitāte: Gadsimtu gaitā cilvēku dzīvesveids ir krasi mainījies. Mūsdienās ļoti daudz cilvēku strādā darba vietās, kur lielākā dienas daļa tiek pavadīta sēžot. Pētījumā pierādīts, ka ar sēdošu darbu ir saistīti dažādi skeleta un muskuļu sistēmas traucējumi, kas ietekmē kaklu, plecus un muguras lejasdaļu, būtiski ietekmē cilvēka labsajūtu un efektivitāti darbā. (Guduru et.al., 2022). Šis kvalifikācijas darbs sniedz visaptverošu pārskatu par apkakles zonas masāžu nagu kopšanas profesionāļiem, izceļot tās priekšrocības, ierobežojumus un sekas. Tas kalpo kā vērtīgs resurss, lai izprastu apkakles zonas masāžas iespējamo ietekmi uz nagu kopšanas speciālistu labsajūtu un profesionālo izaugsmi. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti veselības riska faktori nagu kopšanas speciālistiem un apkakles zonas masāžas nozīme sēdoša darba darītājiem. Pētnieciskā daļa sastāv no metodoloģijas, pētījuma rezultātiem, iegūto rezultātu interpretācijas, secinājumiem un priekšlikumiem. Kvantitatīvs pētījuma dizains: Kvantitatīvs kvazieksperiments jeb šķietamais eksperiments. Pētījumā piedalījās 10 nagu kopšanas speciālisti. Kvalifikācijas darba bibliogrāfiskais apraksts: izmantots liels informācijas materiālu klāsts. Kvalifikācijas pētnieciskajā daļā ir pierādīta apkakles zonas masāžas efektivitāte nagu kopšanas speciālistu fiziskās veselības un labsajūtas vecināšanā. Pētījuma uzdevumi: 1. Noskaidrot subjektīvās pašsajūtas izmaiņas pēc apkakles zonas masāžas kursa nagu kopšanas speciālistiem. 2. Noskaidrot, vai pastāv atšķirības starp pašsajūtas izmaiņām sievietēm dažādās vecumu grupās un darba praktizēšanas ilguma. Darba kopējais lappušu skaits ir 29 lappuses. Darbā iekļauti 4 attēli, 1 tabula un 6 pielikumi.
Description: Ārstnieciskā masāža
Medical Massage
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo kvalifikācijas darbi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Liepajas_filiale_LFAM_2023_Inese_Kolosova_011927.pdfKvalifikācijas darbs264.33 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
7.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums65.99 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
4.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums48.27 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
3.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums55.84 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
6.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums78.07 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
5.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums75.13 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
2.pielikums.pdfNoslēguma darba pielikums98.51 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.