Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorViktorija Joņina-
dc.contributor.authorIeva Krekele-
dc.contributor.otherFarmācijas fakultātelv-LV
dc.contributor.otherFaculty of Pharmacyen-UK
dc.date.accessioned2020-08-14T08:48:53Z-
dc.date.available2020-08-14T08:48:53Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1347-
dc.descriptionFarmācijalv-LV
dc.descriptionPharmacyen-UK
dc.descriptionVeselības aprūpelv-LV
dc.descriptionHealth Careen-UK
dc.description.abstract,,Pārskats par dabas vielu ietekmi uz glikozes līmeni asinīs” Pasaules tirgū ir pieejamas daudzas zāles cukura diabēta ārstēšanai. Mūsdienās cilvēku interese par ārstniecības augiem vēršas plašumā, katru gadu pieaug pieprasījums pēc dabiskiem ārstniecības līdzekļiem un augu izcelsmes produktiem. Ražotāji gan ārvalstīs, gan Latvijā papildina savu produktu klāstu ar jauniem uztura bagātinātājiem glikozes līmeņa normalizēšanai. Lai varētu sniegt kvalitatīvu konsultāciju, farmaceitam ir jāorientējas dabas produktu klāstā un jāprot atlasīt produkti ar pierādītu labvēlīgu ietekmi uz glikozes līmeni. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kuras dabas vielas spēj labvēlīgi ietekmēt glikozi līmeni asinīs. Veicot pētījumu, tika meklētas publikācijas un pārskati par dabas vielām, kas ietekmē glikozes līmeni asinīs. Pētnieciskajā daļā tika meklētas dabas vielas no Latvijas uztura bagātinātāju reģistra un Latvijas Zāļu reģistra, kas ietekmē glikozes līmeni.lv-LV
dc.description.abstract,,Review of the effects of natural substances on blood glucose levels” There are many medicines available on the global market to treat diabetes. Today, human interest in herbs is increasing, with annual demand for natural medicinal products and herbal products increasing. Manufacturers in both foreign countries and Latvia complement their products with new food supplements to normalize their glucose levels. In order to be able to provide high-quality advice, the pharmacist must focus on a range of natural products and be able to select products with proven beneficial effects on glucose levels. The aim of the study is to find out which natural substances are capable of favourably affecting blood glucose. The study looked for publications and reports of natural substances that affect blood glucose. The research part looked for natural substances from the Latvian Register of Food Supplements and the Latvian Register of Medicinal Products, which affects glucose levels.en-UK
dc.language.isolv-LV-
dc.publisherRīgas Stradiņa universitātelv-LV
dc.publisherRīga Stradiņš Universityen-UK
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.subjectAtslēgas vārdi: cukura diabētslv-LV
dc.subjectuztura bagātinātājilv-LV
dc.subjectaugilv-LV
dc.subjectdabas vielaslv-LV
dc.subjectpārtikas vielaslv-LV
dc.subjectglikozes līmenislv-LV
dc.subjectKey words: diabetes mellitusen-UK
dc.subjectfood supplementsen-UK
dc.subjectplantsen-UK
dc.subjectnatural substancesen-UK
dc.subjectfood substancesen-UK
dc.subjectglucose levelen-UK
dc.titlePārskats par dabas vielu ietekmi uz glikozes līmeni asinīs.lv-LV
dc.title.alternativeReview of the effects of natural substances on blood glucose levelen-UK
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/otheren-UK
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.