Title: Biežāk sastopamās veselības problēmas viesmīlības jomā
Other Titles: Most common health complaints in the hospitaliy industry
Authors: Dace Jakimova
Evita Terēze Tēberga
Medicīnas fakultāte
Faculty of Medicine
Keywords: HoReCa;Viesmīlības joma;arodmedicīna;muskuloskeletālās saslimšanas;izdegšana;psiholoģiskas saslimšanas;izdegšana;occupational medicine;HoReCa;hospitality industry;musculoskeletal diseases;burnout;psychoemotional complications;burnout
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Darbs ir izveidots arodmedicīnas nozarē. Tas ir uzrakstīts par biežāk sastopamajām veselības problēmām viesmīlības jomā. Darbs veidots, lai palīdzētu darbiniekiem un darba devējiem HoReCa jomā ilgtermiņā izvairīties no traumām un hroniskām saslimšanām, ko izraisa darba vide ēdināšanas un dzērienu pasniegšanas nozarē. Tas tika veidots kā tematisks literatūras apskats. Biežāk sastopamās saslimšanas ir muskuloskeletālās saslimšanas un psihoemocionālas problēmas. Darbā minēti risinājumi, kas ieviesti dažādās valstīs, lai samazinātu saslimšanu biežumu.
Research is in the field of occupational medicine. It’s about most common health complaints in the hospitality industry. It has been made to help employers and employees of establishments in the field of HoReCa help avoid traumas and long-term health consequences caused by the working environment. Research was conducted as a thematic literature review. Most common health complications are musculoskeletal and psychoemotional issues. There have been mentioned solutions that have been implemented in different countries.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.