Title: Massive Periprosthetic Osteolysis Spreads to the Soft Tissue and Pelvic Region after Primary Total Hip Replacement: A Case Report
Other Titles: Masīva periprotēzes osteolīzes izplatība uz mīkstajiem audiem un iegurni pēc primāras totālas gūžas endoprotezēšanas: klīniskais gadījums
Authors: Pēteris Studers
Eleonora Ponomarjova
Medicīnas fakultāte
Faculty of Medicine
Keywords: Periprostētiskā osteolīze;pilnīga gūžas locītavas endoprotezēšana;kaulu bojājums.;Periprosthetic osteolysis;total hip replacement;bone lesion.
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Ievads: Periprostētiskā osteolīze (PPOL) ir nopietna komplikācija pēc pilnīgas gūžas locītavas protezēšanas, un tai nepieciešama tūlītēja rīcība, lai novērstu tālāku izplatīšanos tuvējos audos, un būtu iespēja veiksmīgi atjaunot gūžas locītavas funkciju. Mēs prezentējam PPOL gadījumu pacientam ar sarežģītu ārstēšanas kursu. Gadījuma ziņojums: Mēs ziņojam par 75 gadus vecu pacienti ar PPOL, kas izplatās mīkstajos audos un iegurņa reģionā 14 gadus pēc primārās totālās gūžas locītavas endoprotezēšanas. Visos ārstēšanas posmos tika konstatēts paaugstināts neitrofilu dominējošo šūnu skaits, analizējot kreisās gūžas locītavas sinoviālā šķidruma aspirāciju, netika konstatēta patogena mikrobioloģiska atradne. Smagas kaulu masas zuduma un pacienta vispārējā stāvokļa dēļ turpmāka ķirurģiska ārstēšana nebija indicēta, un nav skaidras vīzijas par turpmākajām darbībām. Secinājums: smagas PPOL ārstēšana var būt sarežģīta, jo ir ierobežotas ķirurģiskas ārstēšanas iespējas ar labu ilgtermiņa prognozi. Ja ir aizdomas par osteolītisku procesu, tas jāārstē pēc iespējas ātrāk, lai izvairītos no komplikāciju smagākas progresēšanas.
Introduction: Periprosthetic osteolysis (PPOL) is a serious complication after total hip replacement and requires immediate action to prevent further spread to nearby tissues and has the opportunity to restore hip function successfully. We present the case of PPOL of a patient with a challenging course of treatment. Case Report: We report a 75-year-old patient with PPOL that spreads to the soft tissues and pelvic region 14 years after primary total hip arthroplasty. At all stages of treatment, an elevated neutrophil-dominant cell count was detected in the analysis of synovial fluid aspiration of the left hip joint without detection of microbiological culture. Due to severe bone loss and general patient condition, no further surgical treatment was indicated, and there is no clear vision of future actions. Conclusion: Management of severe PPOL can be challenging, as there are limited surgical treatment options with a good long-term prognosis. If an osteolytic process is suspected, it should be treated as soon as possible to avoid more severe progression of the complications.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.