Title: Veselības aprūpes speciālistu informētība un attieksme par kanabisu saturošiem produktiem.
Other Titles: Health care professionals' awareness and attitudes towards cannabis-containing products
Authors: Andrejs Šitovs
Diāna Gurecka
Farmācijas fakultāte
Faculty of Pharmacy
Keywords: Kanabiss;tetrahidrokanabinols;kannabidiols;kanabinoīdi;farmācijas speciālisti;medicīnas speciālisti.;Cannabis;tetrahydrocannabinol;cannabidiol;cannabinoids;pharmaceutical specialists;medical specialists.
Issue Date: 2023
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Pētnieciskais darbs “Veselības aprūpes speciālistu informētība un attieksme par kanabisu saturošiem produktiem” tika izstrādāts laika posmā no 2022.gada novembra līdz 2023.gada aprīlim. Pētāmās problēmas būtība: Latvijā medicīniskais kanabiss un tā preparāti vēl nav pieejami, bet kāds ir Latvijas veselības aprūpes speciālistu viedoklis par to? Vai speciālisti ir pietiekami informēti par medicīniskā kanabisa ieguvumiem un riskiem? Pētāmās problēmas aktualitāte: Ārstēšanās ar medicīnisko kanabisu paliek aizvien populārāka daudzās Eiropas un pārējās pasaules valstīs. Cilvēku interese pēc konsultācijas par medicīniskā kanabisa lietošanu aizvien palielinās. Pētījuma mērķis: Noskaidrot veselības aprūpes speciālistu informētību un attieksmi par kanabisa lietošanu un ieviešanu arī Latvijā. Galvenās atziņas: Latvijas veselības aprūpes speciālisti kopumā ir gatavi medicīniskā kanabisa izmantošanai un izrakstīšanai, kā arī atbalsta dzīļāku tā izpēti un iekļaušanu macību programmā.
Research work “Health care professionals’ awareness and attitudes towards cannabis – containing products” was developed in the period from November 2022 to April 2023. The essence of studied problem: In Latvia, medical cannabis and its preparations still aren’t available, but what is the opinion of Latvian health care professionals about it? Are professionals sufficiently informed about the benefits and risks of medical cannabis? Actuality of studied problem: Treatment with medical cannabis remains increasingly popular in many countries in Europe and the rest of the world. People’s interest in counseling about the use of medical cannabis is increasing. Objective of the study: Find out the awareness and attitude of health care professionals about the use and introduction of cannabis in Latvia as well. Main findings: Latvian health care professionals generally are ready for medical cannabis use and discharge and also support it’s deeper research and inclusion in university medical study programme.
Description: Farmācija
Pharmacy
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Farmacijas_fakultate_FFN_2023_Diana_Gurecka_030276.pdfStudējošā pētnieciskais darbs600.61 kBAdobe PDFView/Open    Request a copyopen_acces_locked
Apliecinājums_Diāna.jpgNoslēguma darba pielikums211.4 kBJPEGView/Open    Request a copyopen_acces_locked


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.