Title: The Impact of Various Sports on Children's and Adolescent's Musculoskeletal System and Common Injuries.
Other Titles: Dažādu sporta veidu ietekme uz bērnu un pusaudžu muskuļu un skeleta sistēmu un izplatītākās traumas
Authors: Marija Avota
Dennis Niclas Lüttkopf
Medicīnas fakultāte
Faculty of Medicine
Keywords: "pediatrisks";"bērni";"pusaudži";"balsta un kustību aparāts";"sports";"veselība";"trauma";ar sportu saistīta trauma";"potīte";"potītes sastiepums";"priekšējā krusteniskā saite";"atgriešanās sportā";“pediatric”;“children”;“adolescent”;“musculoskeletal system”;“sports”;“health”;“injury”;sports-related injury”;“ankle”;“ankle sprain”;“anterior cruciate ligament”;“return to sports”
Issue Date: 2022
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Bērnu nenobriedušā muskuļu un skeleta sistēma ievērojami atšķiras no pieaugušo muskuļu un skeleta sistēmas, piedalīšanās sportā var ietekmēt gan pozitīvi, gan negatīvi uz bērnu muskuļu un skeleta sistēmu. Mūsdienās bērni un pusaudži jau no agra vecuma aktīvi nodarbojas ar dažādiem sporta veidiem, kā rezultātā pieaug to bērnu skaits, kuri guvuši sporta traumas. Sportam ir pozitīva ietekme uz muskuļu un skeleta sistēmu. Dalība sportā veicina bērnu un pusaudžu veselību daudzos līmeņos. Bērnu populācija ir pakļauta lielākam traumu un ievainojumu riskam, jo balsta un kustību aparāta sistēma nav nobriedusi. Bērniem nepieciešama atšķirīga pieeja traumu ārstēšanā. Traumu profilakses programmas jābūt efektīvas lai samazināt risku no bieži sastopamām traumām.
The pediatric and immature musculoskeletal system differs greatly from the musculoskeletal system of adults and the participation in sports has both positive and negative impacts on the pediatric musculoskeletal system. Nowadays children and adolescents participate in various sports at a high level starting from an early age leading to rising numbers of pediatric patients with sports-related injuries. Sports have a positive impact on the musculoskeletal system. The participation in sports promotes health in children and adolescents on many levels. The pediatric population is at greater risk for trauma and injury due to the immaturity of the musculoskeletal system. Pediatric patients require a different approach in the management of injuries. Injury prevention programs can be effective and reduce the risk to suffer from common injuries.
Description: Medicīna
Medicine
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.