Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorLolita Vija Neimane-
dc.contributor.authorVilberts Marts Biernis-
dc.contributor.otherSabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātelv-LV
dc.contributor.otherFaculty of Public Health and Social Welfareen-UK
dc.date.accessioned2023-02-14T22:34:06Z-
dc.date.available2023-02-14T22:34:06Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.rsu.lv/jspui/handle/123456789/10440-
dc.descriptionVeselības sporta speciālistslv-LV
dc.descriptionHealth care sports specialisten-UK
dc.descriptionIzglītība, pedagoģija un sportslv-LV
dc.descriptionEducation, Pedagogy and Sportsen-UK
dc.description.abstractPilnvērtīgs uzturs būtiski ietekmē fizisko sagatavotību un sniegumu. (Bianco, Mammina, Paoli et al., 2011) Zināšanas par uzturu ir spēja izprast veselīga uztura konceptus, jēdzienus un pamatlikumus, kas ietekmē ēšanas paradumus, kuri savukārt var ietekmēt veselības stāvokli, toties uztura bagātinātājs tiek definēts kā produkts, kas tiek uzņemts, to norijot un tas satur noteiktu uztura sastāvdaļu, kuras mērķis ir sniegt diētai papildus uzturvērtību. (Žeželj, Tomljanović, Jovanović et al., 2018). Savukārt Eiropas Pārtikas Drošības Departaments uztura bagātinātājus definē kā “koncentrēti uzturvielu (t.i., minerālvielu un vitamīnu) vai citu vielu ar uzturvērtību vai fizioloģisku efektu avoti, kas tiek tirgoti “devu” formā (piemēram, tabletes, tabletes, kapsulas, šķidrumi nomērītās devās). Uztura bagātinātājos var būt daudz dažādu uzturvielu un citu sastāvdaļu, tostarp, bet ne tikai, vitamīni, minerālvielas, aminoskābes, neaizstājamās taukskābes, šķiedrvielas un dažādi augi un augu ekstrakti”. (European Food Safety Authority)lv-LV
dc.description.abstractA healthy diet has a significant impact on physical fitness and performance. (Bianco, Mammina, Paoli et al., 2011) Nutritional knowledge is the ability to understand the concepts and principles of healthy eating that influence eating habits, which in turn can influence health status, but a dietary supplement is defined as a product that is ingested, by swallowing it and it contains a specific nutritional ingredient intended to provide additional nutritional value to the diet. (Žeželj, Tomljanović, Jovanović et al., 2018). The European Department of Food Safety, on the other hand, defines dietary supplements as "concentrated sources of nutrients (i.e. minerals and vitamins) or other substances with nutritional value or physiological effects that are marketed in 'dose' form (e.g. pills, tablets, capsules, liquids in measured doses). Dietary supplements can contain many different nutrients and other ingredients, including but not limited to vitamins, minerals, amino acids, essential fatty acids, fiber, and various plants and plant extracts”. (European Food Safety Authority)en-UK
dc.language.isolv-LV-
dc.publisherRīgas Stradiņa universitātelv-LV
dc.publisherRīga Stradiņš Universityen-UK
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.subjectsporta zāleslv-LV
dc.subjectsporta uzturslv-LV
dc.subjectsporta uztura bagātinātājilv-LV
dc.subjectsporta uzturu bagātinātāju lietošanas prakselv-LV
dc.subjectgymsen-UK
dc.subjectsports nutritionen-UK
dc.subjectsports nutrition supplementsen-UK
dc.subjectpractice of using sportsnutrition supplementsen-UK
dc.titleRegulāru sporta zāļu apmeklētāju zināšanas par uzturu un tā bagātinātājiem, lietošanas prakse un informācijas avotilv-LV
dc.title.alternativeKnowledge and patterns of nutrition and supplement use among people who exercise at the gym and their sources of informationen-UK
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/otheren-UK
Appears in Collections:Studējošo kvalifikācijas darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.