Title: Accelerated Tooth Movement in Orthodontics
Other Titles: Paātrinātā zobu pārvietošana ortodontijā
Authors: Jolanta Kriumane
Miriam Al-Jubouri
Ārvalstu studentu nodaļa
International Student Department
Keywords: Paātrināta ortodontijas zobu kustība;kortikotomija;pjezokzija;mikro-osteoperforācijas;kortiksija;Periodonta paātrināta osteogēna ortodontija;Accelerated orthodontic tooth movement;corticotomy;piezocision;micro-osteoperforations;corticision;Periodontal accelerated osteogenic orthodontics.
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Šī pētījuma mērķis ir sniegt jau publicētās literatūras un rakstu kopsavilkumu un pārskatu par pieejamajām metodēm, lai paātrinātu zobu kustību un pievērstos katras tehnikas dažādajiem aspektiem. Mūsdienās ir pieejamas dažādas metodes, kā paātrināt ortodontisko zobu kustību. Tās tiek klasificētas kā farmakoloģiskās, fizikālās un ķirurģiskās metodes. Katrs paņēmiens piedāvā atšķirīgu paātrinājuma ātrumu, un tam ir dažādas priekšrocības, trūkumi un riski. Lai gan šīs metodes ir uzrādījušas ievērojamu OTM pieaugumu, joprojām pastāv vairākas neskaidrības un neatbildēti jautājumi par tām, kas tiks apspriesti šajā dokumentācijā.
This research paper focuses on animal and human studies, several case reports, systematic and literature reviews. It aims to provide a summary and review of the literature and articles already published on the methods available to accelerate tooth movement and address the different aspects of each technique. Today, different methods are available to accelerate orthodontic tooth movement. They are categorized as pharmacological, physical and surgical methods. Each technique offers a different acceleration rate and possesses different advantages, disadvantages and risks. Although these methods have shown a significant increase in OTM, there are still several uncertainties and unanswered questions about them that will be discussed in this paperwork.
Description: Zobārstniecība
Dentistry
Veselības aprūpe
Health Care
Appears in Collections:Studējošo pētnieciskie darbi



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.