Title: Aviopasažieru tiesību aizsardzības problēmas Eiropas Savienībā: tiesiskais regulējums un tā pilnveidošanas iespējas.
Other Titles: Problems with protecting the rights of air passengers within European Union: legal regulations and it’s possible improvements.
Authors: Jūlija Muraru-Kļučica
Sandija Aleksandrova
Juridiskā fakultāte
Faculty of Law
Keywords: lidojums;pasažieris;aviokompānija;kompensācija;Regula Nr. 261/2004;flight;passenger;airline;compensation;Regulation No 261/2004
Issue Date: 2021
Publisher: Rīgas Stradiņa universitāte
Rīga Stradiņš University
Abstract: Anotācija Aviopasažieru tiesību aizsardzība ir aktuāls temats mūsdienās, ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi izvēlēties gaisa transportu kā ātru un komfortablu veidu, lai pēc iespējas ātrāk sasniegtu izvēlēto galamērķi. Neskatoties uz aviopasažieru pārvadājuma popularitāti, kā arī to, ka Eiropas Savienībā pastāv regulējums, kas aizsargā aviopasažieru tiesības, gan tiesību normu piemērotāji, gan arī paši pasažieri ikdienā saskaras ar dažādiem izaicinājumiem tieši tādēļ, ka normatīvais regulējums ir nepilnīgs. Piemēram: Regulā Nr. 261/2004 nav definēti tādi nozīmīgi jēdzieni kā “pasažieris”, “ārkārtējie apstākļi”. Pētījuma mērķis ir Eiropas Savienības normatīvā regulējuma aviopasažieru jomā un tā piemērošanas problemātikas izpēte, kā arī priekšlikumu izteikšana, nolūkā pilnveidot normatīvo regulējumu. Pētījuma gaitā autore nonāca pie vairākiem nozīmīgiem secinājumiem, galvenokārt rosinot veikt grozījumus Regulā Nr. 261/2004, piemēram, definēt jēdzienus: “pasažieris”, “ārkārtējie apstākļi”. Maģistra darba kopējais apjoms ir 81 lapa.
Annotation Air passenger’s rights protection in now days is actual topic, having regard that people are very interest to choose air transport as fast and comfortable way in order to reach chosen destination. Despite the popularity of air passenger’s transport and that in European Union has been made regulation, which protects air passenger’s rights, law enforcers and passengers are daily facing with various challenges because regulatory framework is incomplete. For example, in Regulation No 261/2004 there is no definitions for such terms as “passenger”, “extraordinary circumstances”. The aim of the master thesis is to explore European Union regulation in air passenger’s rights, problems about application of it and make proposals in order to improve the regulatory framework. During the study, the author came up with several important conclusions, mainly proposing amendments to Regulation No 261/2004, for example: to define the terms: “passenger”, “extraordinary circumstances”. The total volume of the master's thesis is 81 pages.
Description: Tiesību zinātne
Law Science
Tiesību zinātne
Law Science
Appears in Collections:Maģistra darbi

Files in This Item:


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.